image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Dodon tună și fulgeră după decizia Curții Constituționale

Șeful statului, Igor Dodon, se arată indignat și critică decizia Curții Constituționale de a declara ilegal Acordul privind creditul din Federația Rusă. Potrivit lui Dodon, decizia „afectează în mod direct salariații, pensionarii, sistemul medical în această perioadă creată de pandemia Covid-19”:

Este o lovitură dură aplicată milioanelor de moldoveni care așteptau ajutor din acești bani. Partidele de opoziție împreună cu cele oligarhice care au contestat acest suport financiar la CC, au obținut astăzi o Hotărâre cinică, împotriva propriilor cetățeni. Decizia este politizată și afectează în mod direct salariații, pensionarii, sistemul medical, mediul de afaceri, întreaga economie, care avea acum nevoie de resurse financiare pentru a ieși din criza în care se află după această lungă perioadă de pandemie”, a scris Igor Dodon pe pagina sa oficială de facebook.

Dodon mai spune că judecătorii CC care au examinat prevederile acordului „susțin interesele clanurilor politice”.

„Cei care au inițiat această procedură la CC si i-au lăsat pe moldoveni fără bani urmează să răspundă în fața cetățenilor. În aceste circumstanțe îngrijorătoare pentru securitatea economică a țării vom face tot posibilul pentru a identifica soluții de sprijin”, a declarat șeful statului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: