image
Sursa foto: Jurnal TV

Ziua Profesorului, marcată cu tristețe și lacrimi la liceele „Orizont”

Ziua Internațională a Profesorului a fost marcată altfel, în acest an, la liceele ”Orizont”. Cu tristețe și lacrimi în ochi. Atât elevii, cât și învățătorii și-au amintit de cei șapte profesori expulzați acum o lună în Turcia. ”Le ducem dorul, ne gândim la ei. Sperăm că rațiunea și umanismul va învinge”, ne-au declarat profesorii.

La liceul „Orizont ” din orașul Durlești, profesori erau așteptați cu flori și cuvinte bune. Dascălii au pășit pe un covor roșu, așternut la intrare.

Învățătorii spun că elevii sunt totdeauna gata să-i surprindă prin ingeniozitate.

Cadrele didactice de la liceele Orizont regretă că alături nu sunt și profesorii expulzați recent din Republica Moldova.

Emoții similare și la Liceul „Orizont”, filiala Ciocana. În speranța că sunt auziți, elevii și profesorii le transmit celor expulzați că sunt apreciați și așteptați acolo, unde au muncit zeci dea ani.

În ziua de 6 septembrie, șapte persoane din liceele „Orizont”, rețea fondată și condusă de către cetățeni turci, au fost reținute de către reprezentanți ai Serviciului de Informații și Securitate și ulterior expulzate din Republica Moldova. Expulzarea lor a provocat un val de critici. Amnesty International a calificat acțiunea drept răpire ilicită de persoane. Cazul a ajuns deja la CEDO, iar mai mulți oficiali s-au arătat dezamăgiți de felul în care au reacționat autoritățile de la Chișinău. În replică, guvernarea susține că expulzarea celor șapte profesori turci a avut loc absolut legal, fiind invocată implicarea într-o organizație islamistă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: