image
Sursa foto: Profimedia

Rușii care fug în Kazahstan sunt căutați la graniță pe lista de recrutare; Bărbații au format o coadă de un kilometru

Oficialităţile ruse au anunţat noi măsuri pentru identificarea rezerviştilor eligibili pentru înrolare, în contextul în care numeroşi bărbaţi ruşi continuă să intre în Kazahstan pentru a scăpa de mobilizarea parţială anunţată săptămâna trecută de preşedintele Vladimir Putin, informează joi DPA.

Noi monitori frontalieri au fost plasaţi la punctul de trecere Karaozek, din nordul regiunii ruse Astrahan, a anunţat joi administraţia regională, citată de TASS.

La punctul de trecere respectiv bărbaţii ruşi au format o coadă lungă de un kilometru.

La frontieră, paşapoartele celor care părăsesc Rusia vor fi confruntate cu listele de recrutare. Cei care îndeplinesc criteriile pentru mobilizare şi nu posedă o amânare sau permisiune de a pleca din armată nu vor fi autorizaţi să treacă. Karaozek este principalul punct de trecere pentru autovehicule între Rusia şi Kazahstan, scrie Agerpres.

Serviciul pentru migraţie kazah a declarat marţi că aproape 100.000 de cetăţeni ruşi au intrat în Kazahstan de la anunţul preşedintelui Vladimir Putin privind mobilizarea parţială a rezerviştilor. De asemenea, ieşirea din Rusia către Georgia a devenit dificilă.

Osetia de Nord, republică din componenţa Federaţiei Ruse având frontieră cu Georgia, a anunţat miercuri propriile restricţii de intrare. În 21 septembrie, preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat o "mobilizare parţială" a rezerviştilor, deschizând calea pentru o escaladare majoră a războiului din Ucraina. Liderul de la Kremlin a avertizat că Rusia este pregătită să utilizeze "toate mijloacele sale de apărare", inclusiv pe cele nucleare.

Noutăţile partenerilor

comentarii: