image
Sursa foto: jurnal.md

Poliția de patrulare a reținut noaptea doi tineri, care tocmai prădaseră un magazin; Ce aveau aceștia în geantă

Doi tineri, cu vârstele cuprinse între 23 și 38 de ani, originari din Capitală, au fost reținuți de un echipaj al Batalionului de patrulare și reacționare operativă al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, fiind suspectați de furt.

Poliția i-a observat pe cei doi tineri la ora 01:47, în noaptea de 7 mai, în timp ce patrulau strada Grenoble - N. Testimițeanu. Tineri duceau o geantă suspectă și când au văzut polițiștii au încercat să fugă. Aceștia au fost reținuți pentru documentare.

La întrebarea dacă au bunuri interzise asupra lor, tinerii au manifestat un comportament agresiv

Totodată, în acel moment polițiștiiau recepționat prin intermediul stației radio aun apel că a fost prădat un magazin amplasat pe str. Grenoble.

La verificarea conținutului genții celor doi tineri au fost depistate instrumente pe care aceștia le utilizau în comiterea infracțiunilor, pachete de țigări și o mască.

La fața locului a fost solicitată grupa operativă a IP Centru pentru documentare, care a escortat tinerii la inspectorat.

Potrivit poliției, cei doi și-au recunoscut vina. Polițiștii au stabilit că aceștia nu sunt la prima abatere fiind judecați pentru infracțiuni similare și răpirea unui mijloc de transport.

Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și a prejudiciului care a fost cauzat.

Totodată în perioada 01 – 07 mai,  echipele mobile a BPRO  au  intervenit la  1284 apeluri venite din partea locuitorilor capitalei, dintre care 615 apeluri pe timp de zi și altele 669 pe timp de noapte.

Astfel pe parcursul acestei perioade, echipajele mobile ale BPRO au efectuat 31 de rețineri,  fiind localizaţi şi reţinuţi autorii şi complicii lor.

În cadrul activităților de patrulare a străzilor, curților blocurilor de locuit, polițiștii  au intervenit şi au contribuit la descoperirea a trei cazuri de furt, șase cazuri legate de droguri, șapte acte de huliganism și un caz de violență în familie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: