image
Sursa foto: privesc.eu

Pavel Filip, despre fuga lui Plahotniuc în Statele Unite și finanțarea PD-ului: „L-am sunat!”

Fostul premier, Pavel Filip, a vorbit astăzi în studioul Jurnal TV despre cum a aflat că fostul șef al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, a fugit din Republica Moldova. Acesta a mai spus că nu a știut că Plahotniuc deținea dubla identitate în RM și a precizat de unde are bani pentru întreținerea Partidul Democrat, după plecare fostului șef al PD.

Pavel Filip, invitatul din această seară de la talk show-ul politic „Cabinetul din Umbră”, de la Jurnal TV, spune că nu a crezut inițial că Plahotniuc ar fi fugit din Republica Moldova, dar mai apoi s-a convins de acest lucru.

„Am auzit. Credeam că nu este adevărat, l-am telefonat, telefonul era deconectat, după care am aflat”, a precizat Filip.

Fiind întrebat de moderatorul emisiunii dacă cunoștea despre faptul că Vladimir Plahotniuc deținea dubla identitate în Republica Moldova, Pavel Filip a negat acest lucru.

Totodată, fostul premier a confirmat faptul că s-a întâlnit în SUA cu Vladimir Plahotniuc la începutul lunii iulie 2019. Acesta a menționat că a discutat cu Plahotniuc despre plecarea lui din politică, dar și despre alte lucruri, însă mai târziu și-a dat seama „că această discuție nu a fost una sinceră”.

Jurnalistul Vitalie Călugăreanu l-a întrebat pe Pavel Filip de unde are bani Partidul Democrat, după plecare lui Vladimir Plahotniuc, iar Filip a răspuns că :„partidul este finanțat conform legii finanțării partidului. Ne-am ajustat bugetul ca să facem față cheltuielilor”.

Ce alte declarații au mai fost făcute în cadrul emisiunii puteți afla urmărind emisiunea integral.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: