image
Sursa foto: Jurnal.md

Cine sunt pretendenții la funcția de judecător la Curtea Constituțională din partea CSM

Consililul Superior al Magistraturii a publicat lista candidaţilor care s-au înscris la concursul pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională. Până la această oră s-au înscris nouă candidaţi

Este vorba despre Teodor Cârnaţ, Vladimir Grosu, Oleg Potârniche, Sergiu Băieșu, Eduard Boișteanu, Mihai Corj, Tatiana Răducanu, Eduard Ababei și Andrei Coca.

Teodor Cârnaț - este doctor hanilitat în drept, iar din 2015 este profesor universitar la Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Moldova. Începând cu 2004şi până în 2006 a activat ca Jurist coordonator la Comitetul Helsinki pentru Drepturile Omului din Repubica Moldova.

Vladimir Grosu - şi-a început activitatea în anul 1996 în domeniul Jurisprudenţei în calitate de consultant la Judecătoria sectorului Botanica. A fost lector universitar la Catedra de drept penal şi Criminologie a Universităţii de Stat din Moldova. În 2015 a obţinut funcţia de Ministru al Justiţiei al RM, după ce din 2011 până în 2015 a deţinut funcţia de viceministru al Justiţiei.

Oleg Potârniche - în prezent activează şef adjunct la Direcţia juridică, AgenţIa Rezerve Materiale a Guernului RM. A deţinut funcţia de achetator la Procuratura Generală.

Sergiu Băieşu - Doctor în drept şi profesor universitar al Facultăţii de Drept al USM.

Puteţi accesa aici toate CV-urile.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: