image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Tauber, din penitenciarul 13, despre „o viață nouă”, cu un nou apel la proteste: „Vladimir Nicolaevici, tovarăși comuniști”

Deputata partidului Șor, Marina Tauber, a lansat un nou mesaj prin avocații săi, plasat pe pagina sa de facebook. Ea îi mulțumește lui Vladimir Voronin și deputaților comuniști că au prezentat în instanță garanții în favoarea sa. Totodată Tauber, cea care nu a condamnat războiul din Ucraina, nici șantajul energetic rus, continuă, chiar și din penitenciar, să lanseze îndemnuri la proteste și la răsturnarea actualei guvernări.

Marina Tauber a emis un mesaj scris de mână în care i se adresează în limba rusă lui Vladimir Voronin.

În această neplăcută și sumbră etapă din activitatea noastră, precum și din viața noastră, dumneavoastră, Vladimir Nicolaevici ca întotdeauna, ați demonstrat, înțelepciune, omenie, profesionalism, calitatea unui adevărat patriot și pur și simplu că sunteți un om de treabă, care întotdeauna empatizează cu problemele altcuiva și care nu stă deoparte”.

Totodată, Tauber le mulțumește colegilor comuniști

Vă mulțumesc, tuturor, foarte mult pentru că ați semnat și ați expediat în adresa instanței de judecată garanții personale pentru mine. Chiar dacă decizia nu a fost în favoarea noastră, eforturile și sprijinul Dumneavoastră valorează enorm!!!”.

În context ea a mai lansat un apel la proteste. Amintim că Tuaber a inițiat împreună cu Ilan Șor, Vladimir Voronin și alți susținători ai stângii pro-ruse de la Chișinău campania „Pentru o viață nouă” în cadrul căreia și-a propus să scoată lumea în stradă și să răstoarne actuala guvernare folosind criza economică și energetică generate în mare parte de războiul din Ucraina.

Doar unindu-ne forțele, putem scăpa Republica Moldova de ciuma „galbenă” și reînvia țara din ruinele în care a transformat-o PAS, în frunte cu Maia Sandu! Noi, în calitate de forță de opoziție, cu siguranță vom obține o viață nouă pentru concetățenii noștri!”, insistă Tauber din detenție.

Vladimir Nicolaevici și tovarăși comuniști, vă mulțumesc încă o dată pentru atitudinea umană. Sunt sigură, profesionalismul echipelor noastre neapărat ne vor aduce la rezultatul râvnit de țară. Dumnezeu să ne ajute”, și-a încheiat mesajul deputata.

Amintim că Marina Tauber se află în arest pentru 30 de zile în Penitenciarul 13. Deputata este învinuită de finanțarea partidului „Șor” de către o organizație criminală și de falsificarea raportului financiar depus la CEC pentru primele șase luni ale anului curent. Partidul Șor a cheltuit doar pentru deplasarea protestatarilor la protestul din 19 iunie din centrul Chișinăului, peste 3, 5 milioane de lei, iar în cele șase luni de zile a cheltuit, potrivit procurorilor, peste 20 de milioane, pe când în raportul depus la CEC figurează cheltuieli de doar 1, 7 mil. de lei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: