image
Sursa foto: jurnal.md

Dodon: „Recomand agricultorilor să lase politica într-o parte; Copiii mei au întârziat la școală din cauza acestor proteste”

La protestul agricultorilor nu se mai înaintează revendicări economice, dar deja cereri politice, precum demisia Guvernului și alegeri anticipate, menționează președintele în exercițiu, Igor Dodon. Acest lucru, spune el, îi permite să creadă că în spatele protestului stă președintele ales, Maia Sandu, și președintele Platformei DA, Andrei Năstase. Mai mult Igor Dodon se plânge că din cauza protestelor, copiii săi au întârziat la școală ieri și astăzi. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei noi emisiuni online: „Igor Dodon. președintele răspunde”.

El a recomandat agricultorilor, „care într-adevăr au nevoie de ajutor”, să lase politica într-o parte. „Noi toți suntem de acord cu alegeri parlamentare anticipate, dar eu nu cred că dumneavoastră sunteți cointeresați ca Guvernul să plece, pentru că dacă Guvernul pleacă, cine o să facă modificările la legislație pentru a vă mai da încă 500 de milioane la Fondul de subvenționare a agricultorilor? Fără Guvern, lucrul acesta e imposibil. Pentru că, dacă Guvernul este demis, atunci nu poți modifica Legea bugetului. Trebuie să fie aviz pozitiv de la Guvern și v-ați blocat voi înșivă”, a fost mesajul lui Igor Dodon.

Președintele în exercițiu a ținut să menționeze că revendicarea legată de amânarea creșterii TVA-ului în agricultură a fost susținută de Parlament. Pentru anul 2021, în buget este prevăzută majorarea Fondului de subvenționare pentru agricultori de la 900 de milioane la 1,1 miliarde.

În cadrul emisiunii sale, Igor Dodon a menționat că din cauza protestelor, copiii săi au avut de suferit.

Copiii mei au întârziat la școală și joi și vineri din cauza acestor proteste, din cauza tractoarelor care stau în centru Chișinăului. Eu cred că lucrul acesta nu este corect. Eu cred că cei care cu două săptămâni în urmă rupeau microfoanele în Parlament, ați văzut cine a rupt Platforma DA, PAS. Acum au urcat cu tractoarele pe scările Parlamentului. Eu am organizat proteste, stimații oponenți politici, de multe ori, dar nu mi-am permis niciodată acest lucru, nici în interiorul Parlamentului nici în afara Parlamentului”, a declarat Dodon.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: