image
Sursa foto: AFP

Bagheta franceză a fost inclusă de către UNESCO pe lista patrimoniului cultural imaterial al umanității

Bagheta franceză - „250 de grame de magie și perfecțiune”, cum afirmă președintele Emmanuel Macron și o parte esențială a lumii franceze – a fost înscrisă în patrimoniul imaterial al umanităţii de către UNESCO. Pe zi se prepară în jur de 16 milioane de baghete crocante în toată țara, iar francezii se declară mândri de acest produs.

„Suntem foarte fericiți. Este o campanie care se desfășoară pentru diplomația franceză de doi ani, din ziua în care Franța a decis să-și prezinte candidatura pentru statutul de patrimoniu cultural imaterial. În zece ani noi am pierdut 20 de mii de brutării. Acum zece ani, obișnuiam să avem 55 de mii, iar în prezent avem 35 de mii. Pierdem 400 de brutării per an. Este o profesie ce se află în pericol”, a menționat Veronique Roger-Lacan, delegat permanent al Franței la UNESCO.

Bagheta este parte esențială a vieții franceze. Zilnic, 12 milioane de oameni deschid uşa unei brutării.

Bagheta și-a primit numele în 1920, când au fost instituite reguli stricte privind dimensiunea și greutatea ei - 80 de centimetri lungime și 250 de grame. În Franța, se vând anual șase miliarde de baghete.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: