image
Sursa foto: ndtv.com

A murit canibalul japonez care a îngrozit lumea după ce a ucis şi a mâncat o studentă în 1981

Issei Sagawa, japonezul care în 1981 a ucis şi a mâncat o studentă olandeză la Paris, caz care a îngrozit şi a fascinat lumea, a încetat din viaţă la vârsta de 73 de ani, informează AFP.

Sagawa a murit la 24 noiembrie, din cauza unei pneumonii. Înmormântarea a avut loc cu participarea apropiaţilor săi, a precizat editorul unei autobiografii a fratelui său Jun, publicată în 2019. Nu a avut loc o ceremonie publică.

Issei Sagawa era student la Paris, la Universitatea Sorbonna, atunci când, la 11 iunie 1981, a invitat o colegă olandeză, Renee Hartevelt, la cină în apartamentul său. Acolo, el a ucis-o pe tânără împuşcând-o în ceafă, a violat-o şi apoi, pe parcursul a trei zile, a mâncat părţi din corpul fetei.

Apoi, japonezul a încercat să scape de rămăşiţele tinerei ducându-le în Bois de Boulogne şi a fost arestat după şapte zile, când şi-a mărturisit faptele, scrie News.ro.

“Să o mănânc pe această fată a fost o expresie de iubire. Voiam să simt în mine existenţa unei persoane pe care o iubesc”, a afirmat bărbatul după arestare.

În 1983, experţi francezi l-au declarat pe japonez bolnav psihic. Sagawa a fost internat într-o instituţie de psihiatrie în Franţa, iar apoi în Japonia, după care, în august 1985, el a fost externat şi de atunci a rămas în libertate.

Devenit celebru, el primea numeroşi jurnalişti pentru interviuri la apartamentul său din Tokyo. Uneori, bărbatul apărea şi la televiziunea japoneză. Sagawa a publicat mai multe cărţi best-seller, cum ar fi “Canibal”.

În 1982, scriitorul japonez Juro Kara a câştigat prestigiosul premiu literar Akutagawa pentru romanul “Scrisoarea lui Sagawa”, despre crima lui Issei Sagawa.

În plus, în 2018 doi antropologi au realizat cu documentar despre acest caz, în care Sagawa afirma că nu este în măsură să explice faptele sale. “Pur şi simplu este fantezia mea. Nu pot să spun nimic mai concret. Oamenii probabil gândesc că sunt nebun”.

El şi-a descris “obsesia” ca fiind “imposibil de stăvilit”.

Sagawa şi-a trăit ultimii ani ai vieţii alături de fratele său, se pare într-un scaun cu rotile, după mai multe probleme de sănătate, inclusiv un accident vascular cerebral.

El nu a arătat niciun moment că regretă ce a făcut. Într-un interviu pentru Vice, în 2013, spunea în timp ce se uita la postere cu femei japoneze: “Cred că ar avea un gust delicios”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: