image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Dodon, candidat oficial la prezidențiale: „Poporul o să ne judece”; A intrat la CEC pe ușa din spate și... a refuzat ceaiul

Este oficial: Igor Dodon va candida la un nou mandat de șef al statului. Acesta a fost înregistrat astăzi la Comisia Electorală Centrală drept candidat din partea PSRM la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

Anunțul privind candidatura PSRM a fost făcut astăzi la CEC, după ce PSRM a încercat să semene mister în jurul candidatului, evitând până în momentul depunerii actelor să spună că tot Dodon va fi candidatul.

La CEC au venit Vlad Bătrâncea și Vasile Bolea, dar și candidatul socialiștilor - actualul șef al statului, Igor Dodon. Până au fost verificate actele, între ceata socialiștilor și reprezentanții CEC au avut loc discuții cu subînțelesuri despre... ceai. Asta după ce membrii Comisiei Electorale i-au întrebat pe socialiști dacă doresc un ceai.

Propunerea nu a putut trece neobservată nici de socialiști, nici de jurnaliști, reieșind din celebra deja afirmație făcută antreior de șeful statului: „Beți ceai și nu vă diorgăiți”.

„Ne place ceaiul, dar nu astăzi”, a răspuns Bătrâncea la întrebarea reprezentantului CEC dacă nu doresc un ceai până sunt verificate actele.

După câteva minute de liniște, reprezentantul CEC a menționat: „Totuși poate mai bine un ceai, că așteptăm așa, în tăcere...”

Cineva dintre jurnaliști a întrebat dacă tuturor candidaților li se propune ceai când vin să depună actele. Unul dintre membrii CEC a ținut să precizeze că „și Maia Sandu a refuzat”.

„Da de ce ați propus ceai?”, a insistat un jurnalist. „De-atâta”, a răspuns Dodon în glumă, în locul celor de la CEC, apelând la un alt citat care l-a consacrat.

De menționat e faptul că dacă toți candidații care au depus până acum actele au intrat pe ușa din față, Igor Dodon și suita sa au intrat pe ușa din spate a Comisiei Electorale Centrale. Întrebați care e motivul, socialiștii nu au răspuns, iar reprezentanții CEC au spus că nu ține de ei acest moment organizatoric.

După ce actele au fost verificate și Dodon a fost oficial înregistrat în cursa pentru prezidențiale, acesta a făcut câteva declarații succinte pentru presă, acuzând alți pretendenți la șefia statului de iresponsabilitate, de faptul că ar fi ghidați de forțe din exterior, s-a plâns că a avut un mandat dificil, iar la urmă le-a urat sănătate tuturor.

„Primul mandat de președinte a fost dificil. În prima etapă am avut de furcă cu un regim oligarhic, în a doua etapă a venit pandemia. În condiții de criză, pandemie, țara are nevoie de stabilitate. Trebuie să fim atenți la acei politicieni iresponsabili care se lansează în campanie cu scopul de revanșism, care se află sub tutela unor forțe din afară, care dețin cetățenia altor state. Succes tuturor concurenților electorali, sănătate tuturor. Sper să fie o campanie corectă, democratică. Poporul o să ne judece pe toți”, a declarat Dodon și a plecat.

DodonDodon

DodonDodon

DodonDodon

DodonDodon

DodonDodon

DodonDodon

DodonDodon

DodonDodon

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: