image
Sursa foto: chișinău.md

FOTO: 17 cetățeni străini au depus azi jurământul de obținere a cetățeniei Republicii Moldova

17 cetățeni străini, ruși, turci, sirieni, afgani, sudanezi, au depus astăzi jurământul pentru obținerea sau redobândirea cetățeniei Republicii Moldova.

Potrivit primăriei capitalei, solicitanții au depus azi jurământul și au primit certificatele care le oferă cetățenia RM.

Viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici, i-a felicitat pe beneficiari cu ocazia evenimentului de dobândire a cetățeniei.

De asemenea, viceprimarul a ținut să remarce că noul statut atrage după sine și respectarea anumitor îndatoriri: cunoașterea Constituției, respectarea legilor, cunoașterea istoriei și a tradițiilor RM.

Menționăm că din anul 2003 și până în prezent, 820 de persoane au obținut cetățenia Republicii Moldova.

În conformitate cu legislaţia în vigoare, pentru a obţine sau a redobândi cetăţenia Republicii Moldova, solicitanţii trebuie să susţină un examen de cunoaştere a limbii și a istoriei statului, precum şi a legislaţiei naţionale.

O comisie specială guvernamentală examinează dosarul, după care este emis decretul Preşedintelui Republicii Moldova. Ulterior, solicitanţii depun jurământul în faţa Primarului General al municipiului sau a preşedintelui de raion.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: