image
Sursa foto: Getty Images

Cristiano Ronaldo sărbătorește debutul în grupele Champions League

Cristiano Ronaldo sărbătoreşte 15 ani de la debutul în grupele Ligii Campionilor. Pe 1 octombrie 2003, portughezul a fost titular în meciul VFB Stuttgart - Manchester United, scor 2-1, în etapa a doua din grupele UEFA Champions League, sezonul 2003-04. CR7 avea 18 ani și 238 de zile și a jucat toate cele 90 de minute și a fost schimbat în prelungiri cu Darren Fletcher.

După acești 15 ani, o singură fază a portughezului a rămas întipărită în memoria microbiştilor de la meciul cu Stuttgart. În minutul 66, atacantul a simulat grosolan, acuzând că a fost faultat de Timo Hildebrand, portarul nemţilor. S-a dat penalty, iar Ruud van Nistelrooy a redus din diferență, însă germanii au obţinut cele trei puncte.

Înainte de debutul în grupele Ligii Campionilor, pe când juca la Sporting Lisabona, Cristiano Ronaldo bifase debutul în UEFA Champions League, în turul trei preliminar al sezonului 2002-03, în Sporting - Inter, 0-0.

Portughezul a fost nevoit să aştepte aproape doi ani pentru primul gol marcat în cea mai importantă competiţie europeană. Ronaldo a înscris un gol în Manchester United - Debrecen 3-0, meci disputat în turul trei preliminar al Ligii Campionilor al sezonului 2005-06.

În prezent, portughezul este cel mai bun marcator din istoria UEFA Champions League, cu 120 de goluri înscrise. Atacantul lui Juventus este urmat în acest clasament de Lionel Messi, care a marcat 102 goluri până în prezent.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: