După acești 15 ani, o singură fază a portughezului a rămas întipărită în memoria microbiştilor de la meciul cu Stuttgart. În minutul 66, atacantul a simulat grosolan, acuzând că a fost faultat de Timo Hildebrand, portarul nemţilor. S-a dat penalty, iar Ruud van Nistelrooy a redus din diferență, însă germanii au obţinut cele trei puncte.

Înainte de debutul în grupele Ligii Campionilor, pe când juca la Sporting Lisabona, Cristiano Ronaldo bifase debutul în UEFA Champions League, în turul trei preliminar al sezonului 2002-03, în Sporting - Inter, 0-0.

Portughezul a fost nevoit să aştepte aproape doi ani pentru primul gol marcat în cea mai importantă competiţie europeană. Ronaldo a înscris un gol în Manchester United - Debrecen 3-0, meci disputat în turul trei preliminar al Ligii Campionilor al sezonului 2005-06.

În prezent, portughezul este cel mai bun marcator din istoria UEFA Champions League, cu 120 de goluri înscrise. Atacantul lui Juventus este urmat în acest clasament de Lionel Messi, care a marcat 102 goluri până în prezent.