image
Sursa foto: jurnal.md

Ultima oră: Urmărirea penală pe dosarul 7 aprilie, reluată după dezvăluirile făcute la Jurnal TV

Procuratura Generală anunță că în urma verificării informațiilor relatate de către Boris Sprâncean, finul lui Adrian Nichifor, în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la JurnalTV și a demersului depus de deputatul PAS, Lilian Carp, care a solicitat verificarea dezvăluirilor, a fost reluată urmărirea penală în dosarul 7 aprilie. Dosarul este instrumentat de Procuratura pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale.

Procurorii PCCOCS urmează să întreprindă acțiunile procesual-penale necesare investigării inclusiv a versiunii înaintate de către participantul la emisiune, potrivit căruia, anumite persoane pregătite aveau rolul de deturnare a evenimentelor, prin folosirea armelor de foc.

PG anunță că investigațiile vor fi efectuate inclusiv prin prisma infracțiunilor de uzurpare a puterii de stat, dezordinilor în masă și imperativului securității naționale. În acest sens, procurorii urmează să valorifice și cooperarea cu alte instituții ale statului.

Amintim că Boris Sprâncean a declarat în cadrul emisiunii că la 12 aprilie 2009 a mers în ospeție la Adrian Nichifor, care și-a sărbătorit ziua de naștere în această zi.

„Am fost la el, eram un cerc restrâns și el a vrut să se împărtășească. Am mers la el în dormitor și am rămas trăsnit când am văzut vreo 12 -14 lunete și minim zece pistoale. Mi-a dezvăluit la ce i-au servit acele lunete la 7 aprilie 2009. Toate armele erau fixate pe diferite ținte, erau la poziții pe mai multe clădiri, și așteptau comanda ca să deschidă focul. Nu cunosc cu certitudine cine erau persoanele luate în vizor”, a relevat Boris Sprâncean.

Nichifor i-ar fi povestit că nu au deschis focul deoarece au primit informații precum că pe Aeroportul de la Mărculești staționa grupul Alfa al serviciilor rusești. Totodată pe Aeroportul din Chisinău era o navă cu muniții, fumigene, adusă în susținerea lui Voronin. „Din câte am înțeles scopul ar fi fost să tragă și să provoace protestatarii dând astfel vina pe Voronin”. „Nu cred că Nichifor ar fi putut face acest lucru fără indicația lui Plahotniuc”, a mai spus Boris Sprâncean.

Amintim că controversatul om de afaceri, Adrian Nichifor, este deținut în Penitenciarul numărul 4 Cricova, fiind condamnat la 17 ani de pușcărie pentru omorul lui Dan Pârlici, fratele comisarului de Nisporeni.

Noutăţile partenerilor

comentarii: