image
Sursa foto: Getty Images

Ce vârstă biologică are, de fapt, Cristiano Ronaldo și cele trei principii clare prin care starul se menține ”mereu tânăr”

La 35 de ani, Cristiano Ronaldo se află în cea mai bună formă a vieții lui. Portughezul tocmai l-a depășit pe Pele în clasamentul celor mai buni marcatori din istoria fotbalului și a anunțat că vrea să câștige Mondialul în 2022.

Cu 758 de goluri, Ronaldo are cu unul mai mult decât legenda braziliană și aleargă după liderul acestui clasament, ceho-austriacul Josef Bican. Fostă legendă a Slaviei Praga, acesta are 759 de reușite sau, după alte surse, 805.

Lusitanul spunea în 2018 că vârsta sa biologică este de 23 de ani și că va putea juca lejer până la 41. Vârsta sa biologică a fost confirmată de testele medicale făcute de Juventus în februarie 2019. Mai mult, în ultimii ani el a dat semne că și-a perfecționat stilul: a devenit o mașină totală de goluri, după ce și-a pus la punct fiecare aspect al jocului.

Secretele? În 2019, Ronaldo a început să lucreze la sprintul său, alături de Francis Obikwelu, un alergător portughez născut în Nigeria, medaliat cu argint la Jocurile Olimpice din 2004. Acesta a scos 9,84 secunde în finala de 100 de metri de la Atena.

În plus, Cristiano a avut mereu obsesia să aibă longevitate în sport, motiv pentru care a dezvoltat un plan personalizat, bazat pe trei principii clare: Pilates la sală, odihnă și recuperare, plus dietă și hidratare corespunzătoare.

Cristiano Ronaldo se recuperează în apă. După fiecare meci, starul lui Juventus face terapie, cu băi de apă caldă și rece, ca să-și relaxeze mușchii. El merge și la camera de crioterapie, pe care o are chiar la el acasă și pentru care a plătit circa 55.000 de euro.

De asemenea, portughezul lucrează zilnic la detenta sa, care a atins cote impresionante. În 2019, la un meci între Juventus și Sampdoria, Ronaldo a sărit 2,56 metri și a rămas suspendat în aer timp de 1,5 secunde. Lusitanul a ajuns la acest nivel prin antrenament permanent, fiind comparat cu legendarul Michael Jordan.

În 2011, într-un documentar care îi analiza performanțele, s-a arătat că Ronaldo are cu 3% mai puțină grăsime corporală decât un fotomodel și că, datorită circumferinței coapsei (61,7 centimetri), poate alerga 25 de metri în numai 3,61 secunde.

Pe lângă toate acestea, Cristiano are o dietă strictă. ”E bogată în proteine, cu o mulțime de carbohidrați integrali, fructe și legume. Evit alimentele cu zahăr”, dezvăluia starul portughez.

Peștele este nelipsit din meniul lui Cristiano Ronaldo, care poate mânca și de șase ori pe zi. Tonul, peștele spadă și codul la grătar sunt preferatele starului de la Juventus. La fel și carnea de pui, pe care o consideră ”magică” datorită proteinelor și grăsimii sale reduse.

Un alt secret al formei fizice de invidiat a lui Ronaldo este că doarme măcar opt ore în fiecare noapte, pentru a rezista la ritmul din fotbalul profesionist.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: