image
Sursa foto: jurnal.md

Socialiștii s-au răzgândit, astăzi vor merge la consultări cu Maia Sandu

Liderul fracțiunii parlamentare PSRM Corneliu Furculiță a anunțat că astăzi, 29 martie fracțiunea din care face parte va merge să discute cu președintele RM. Vineri, 27 martie aceștia au refuzat să meargă la consultări motivând ședința Parlamentului.

Un simplu motiv de lucru, fiindcă parlamentul avea o agendă care era evident că o să fie peste ora 15:30, la care ni s-a solicitat întrevederea. Fiind o fracțiune din 37 de deputați și fiind evident că, dacă plecăm, la sigur nu era cvorum în sală, chiar și dacă erau invitați cei câțiva fruntași, la fel nu era o normalitate, de aceea am considerat că mult mai bine și mult mai productive vor fi discuțiile cu președintele într-un timp mai îndepărtat de ziua de 26 martie, când nu vom avea o agendă în parlament. Ni s-a propus pentru discuții sau pentru consultări ziua de luni, la ora 13:30. Noi am acceptat, vom veni pregătiți, vom discuta, vom dialoga”, a declarat Furculiță în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Socialistul a menționat că PSRM va insista în continuare pe cadidatura lui Vladimir Golovatiuc pentru funcția de premier.

Conform declarațiilor, noi vom itera faptul că există o majoritate parlamentară formată conform regulamentului și prevederilor Constituției, care optează pentru un candidat la funcția de prim-ministru, dl Golovatiuc Vladimir”, a punctat Furculiță.

Citeşte mai mult despre

comentarii: