image
Sursa foto: jurnal.md

Raportul pentru elucidarea circumstanțelor devalizării sistemului bancar, aprobat UNANIM de membrii comisiei de anchetă

Raportul pentru elucidarea circumstanțelor devalizării sistemului bancar a fost aprobat unanim de membrii comisiei de anchetă. Despre aceasta a anunțat președintele comisiei de anchetă, Alexandru Slusari.

Raportul urmează să fie audiat în plenul Parlamentului.

„Pe toata perioada de activitate a Comisiei am auzit în culoare și în mass-media sugestiile unora să nu fim așa de duri. Să nu venim cu aprecieri categorice și să nu ne atribuim rolul procurorilor. Să lăsăm loc pentru buna ziua, căci toți suntem în aceeași barcă a clasei politice. Adică să continuăm politica de pe Bâc. Dimineață - cearta pentru televiziuni. Seara - împărțirea banilor furați. Eu am altă abordare. Niciodată nu m-am gândit să rămân mult timp în politică. Sunt deprins să spun lucrurilor pe nume, dacă am probe concludente. Comisia nu are cum să înlocuiască justiția. Însă nimeni nu ne poate interzice să ne dăm cu părere după ce am analizat cap-coadă acest dezmăț etapizat cu frauda bancară, organizat cu concursul plenar al clasei politice”, a comentat Alexandru Slusari.

„Nu am nevoie de marja de manevre în raport, de exemplu, cu Drăguțan, Candu sau Leancă, care din pozițiile lor de rang înalt au contribuit semnificativ la furatul Țării mele și împovărării cetățenilor la rămbursarea banilor furați în suma dublă. Nemaivorbind de personaje cum ar fi Plahotniuc, Șor, Filat și Platon. Mă bucur foarte mult că am avut un consens în Comisia și că există poziția comună a majorității parlamentare pe acest subiect. Am fost onorat să conduc această comisie”, a adăugat Slusari.

Anterior, președintele comisiei de anchetă privind frauda bancară a anunțat că, potrivit listei întocmite de compania Kroll, fostul lider al PD, Vladimir Plahotniuc, este principalul beneficiar al furtului miliardului, iar pe locul doi se află gruparea lui Vladimir Filat.

Noutăţile partenerilor

comentarii: