Publicația Marca a remarcat 5 mari greșeli pe care Zidane le-a făcut.

1. Mereu e la fel.

Dacă îl aduci pe Eden Hazard în locul lui Cristiano Ronaldo și îl folosești pe Thibaut Courtois în locul lui Keylor Navas, echipa este cam aceeași ca și cea folosită în finalul sezonului trecut. Cu toate că este adevărat că niciunul dintre jucătorii proaspăt transferați nu are garantat locul de titular, cu excepția lui Hazard, cei mai puțin importanți nu au adus nicio schimbare în sens pozitiv.

2. Nicio îmbunătățire, chiar dacă a încercat schimbarea de sistem

În amicalul cu Arsenal, Zidane a folosit un sistem 4-4-2, cu Luka Jovic alături de Karim Benzema în atac, dar prima lui opțiune în ceea ce privește formula este 4-3-3. Doar un nou transfer i-ar putea schimba părerea, însă este puțin probabil să se întâmple așa ceva înaintea startului noului sezon.

3. Fără capacitate de reacție

Realul a căzut mult prea devreme în toate cele trei meciuri amicale jucate, iar fiecare dintre acestea au arătat o intensitate foarte scăzută. Atât de scăzută încât 8 dintre cele 12 goluri primite au venit în prima repriză. Schimbările făcute de Zidane au făcut prea puțin și nu au surprins absolut deloc adversarii în niciun moment al meciurilor.

4. Minute puține pentru tineri

Cu toate că Takefuso Kubo și Rodrygo au strălucit în meciul cu Bayern, ei nu au jucat prea mult sau atât de mult cât și-ar fi dorit. Aceștia au jucat chiar bine atât cât au făcut-o.

5. Prea puțină modestie

Zidane a fost destul de tern în aparițiile sale cu presa, iar asta nu s-a schimbat niciodată. Nu a spus nimic critic despre propria echipă nici măcar după ce a primit 5 goluri în prima repriză a meciului cu Atletico. Singurele dăți când s-a observat o echimbare în tonul său au fost atunci când a venit vorba despre Bale.