Decizia a fost anunțată de președintele PLDM, Tudor Deliu, și candidatul Anatolie Postolachi într-o conferință de presă.

PLDM îndeamnă alegătorii din circumscripția 38 Hâncești să meargă, pe 15 martie, la vot și „să-l aleagă pe candidatul pro-european cu șanse reale de a câștiga acest scrutin".

În opinia liberal-democraților, alegerile din 15 martie reprezintă o repetiție generală pentru următoarele competiții politice, mult mai importante.

„Anatolie Postolachi întrunește toate condițiile pentru a fi un bun deputat. Are o experiență relevantă în administrația locală și în cea centrală. Este un om de caracter, onest și integru, dar aceste calități nu întotdeauna fac diferența într-o competiție marcată de fraude și orgolii nemăsurate. PLDM a pus mereu interesul național mai presus de toate. Noi am sprijinit în repetate rânduri alți actori politici atunci când era evident că trebuie să facem un pas în urmă pentru ca Republica Moldova să facă un pas înainte spre integrarea în Uniunea Europeană. Acum e rândul reprezentanților dreptei politice să dea dovadă de maturitate și să nu disperseze votul alegătorilor fideli vectorului european de dezvoltare a Republicii Moldova”, se spune într-o declarație a formațiunii.