image
Sursa foto: border.gov.md

Poliția de Frontieră continuă să acționeze pe linia de securitate la Aeroport pentru potejarea cetățenilor

În contextul provocărilor în adresa securității precum sunt cele de astăzi, organele de forță sunt obligate să avem un răspuns solid, eficient în fața acestor riscuri și vulnerabilități conform standardelor internaționale.

Pe fondul îndesirii alertelor cu explozive pe Aeroportul Internațional Chișinău, din 1 august 2022 au fost implementate gradual acțiuni concrete care au menirea să asigure securitatea cetățeanului la trecerea frontierei de stat, să crească nivelul capacității de reacție și să reducă la minim timpii în cadrul intervențiilor și verificărilor, dar și să excludă perturbarea activității în Aeroport.

- Accesul în Aeroportul Internațional Chișinău este strict pentru personalul aeroportuar și pentru persoanele participante la traficul transfrontalier

- Separarea fluxurilor de pasageri și crearea unor coridoare speciale

- Primul filtru de securitate la intrarea în Aeroport, controlul scanat al persoanelor și bagajelor acestora

- Antrenarea în menținerea regimului în Aeroport a echipelor canine specializate ale IGPF și IGC în depistarea substanțelor interzise și explozive

- Patrularea zilnică în adiacentul Aeroportului de către echipajele INSP și IGC

- Interzicerea staționării cu mijlocul de transport în fața Aeroportului, fiind permisă doar în parcarea autorizată

Suplimentar, în conformitate cu Dispoziția CSE din 11 august 2022, în Aeroportul Internațional Chișinău și-a sistat activitatea sala VIP și polițiștii de frontieră au fost instruiți în materie de identificare a substanțelor explozive și de asigurare a respectării procedurilor de reacție în situații de alertă cu explozibil.

Poliția de Frontieră a Republcii Moldova dă asigurăei că se lucrează în mod proactiv, având instrumentele necesare pentru a garanta securitatea. Se acționează în baza unui mecanism corespunzător standardelor internaționale și conform legislației în vigoare. Este important ca cetățenii să se documenteze din surse veridice, astfel încât să se excludă riscul manipulărilor care, ca și alertele, s-au indesit.

Noutăţile partenerilor

comentarii: