image
Sursa foto: poliția.md

VIDEO // Doi deținuți au creat o schemă prin care vindeau droguri de sute de mii de lei de după gratii

Activitatea ilicită a unui grup de persoane, specializat în contrabandă și circulația ilegală a drogurilor sintetice și pastile cu efect psihotrop de tip „Subutex”, a fost deconspirată de forțele de ordine. În schemă au fost implicate în total 9 persoane, inclusiv doi deținuți.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Poliția Republicii Moldova, drogurile erau transportate în Republica Moldova prin intermediul unor companii de transport din Portugalia și Franța, cu activitate de transport de călători și colete.

În rezultatul documentării activității criminale, polițiștii au stabilit membrii grupării, nouă persoane, printre care trei femei, cu vârsta cuprinsă între 19 și 40 de ani, locuitori ai municipiului Chișinău.

În vederea realizării acțiunilor infracționale, doi dintre suspecți, aflându-se în locurile de detenție, ispășindu-și pedeapsa pentru infracțiuni de furt și droguri, au creat o schemă și au racolat curieri în activitatea criminală pentru transportarea drogurilor, cu scopul comercializării acestora consumatorilor, precum și transmiterea lor în penitenciarele din țară.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților, polițiștii au depistat și confiscat aproximativ 200 de pastile psihotrope de tip Subutex, mai multe doze de etnobotanice, mijloace bănești, telefoane mobile, cântar la scară mică, precum și alte obiecte destinate producerii și ambalării drogurilor, care vor servi ca probe la incriminarea faptelor criminale.

Valoarea totală a drogurilor se estimează la aproximativ 200 000 de lei, o pastilă fiind comercializată consumatorilor finali cu prețul de la 600 la 1000 de lei.

În acest caz, polițiștii au reținut cinci persoane, alte două se află în instituțiile penitenciare, iar două se cercetează în stare de libertate.

Dacă vinovăția acestora va fi demonstrată, suspecții riscă închisoare pe un termen de la șapte la 15 ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: