Andrei Năstase a menționat că, la ora actuală, anume CALM este cea mai independentă și reprezentativă organizație non-guvernamentală din domeniu, cu o reputație ireproșabilă și expertiza competentă.

În calitate de Primar General, Andrei Năstase speră la o colaborare constructivă, fructuoasă cu CALM și a venit cu solicitarea asistenței consultative pe mai multe subiecte legate de gestionarea eficientă a Capitalei, promițând o continuare a mai multor proiecte utile pentru locuitorii Chișinăului și eliminarea cât mai urgentă a haosului și corupției din administrația municipală.

La rândul său, Alexandru Slusari a remarcat faptul că prima întâlnire a Primarului General ales are loc cu reprezentanții unei organizații, care mai mult de zece ani apără interesele aleșilor locali foarte profesionist și fără nici un iz politic, într-o țară extrem de centralizată.

Președinta CALM, Tatiana Badan și directorul executiv al entității, Viorel Furdui l-au felicitat pe Andrei Năstase cu ocazia victoriei obținute și au sălutat poziția domniei sale privind descentralizarea Moldovei.

Reprezentanții CALM au venit cu mai multe propuneri punctuale privind activitatea Primarului general, propuneri ce țin de gestionarea patrimoniului municipal, salarizarea personalului primăriei, colaborarea cu partenerii externi, în special cu Congresul Autorităților Locale ale Consiliului Europei, construirea relațiilor eficiente cu organizațiile non-guvernamentale capabile să livreze expertiza necesară, etc.

Totodată, Andrei Năstase i-a mulțumit conducerii organizației pentru sugestile și propunerile făcute și a garantat că relațiile între primăria Chișinău și CALM se vor îmbunătăți semnificativ.

Andrei Năstase,  Tatiana Badan (CALM)Andrei Năstase, Tatiana Badan (CALM)
Andrei Năstase, CALMAndrei Năstase, CALM
Andrei Năstase, CALMAndrei Năstase, CALM