image
Sursa foto: Profimedia

Scriitoarea eseului „Cum să-ți ucizi soțul” chiar și-a ucis soțul: Judecătorii din SUA au stabilit verdictul

Un juriu din orașul american Portland, Oregon, a condamnat-o pe romanciera care a scris un eseu intitulat „Cum să-ți ucizi soțul”, pentru că și-a împușcat mortal soțul.

Juriul format din 12 persoane a găsit-o miercuri pe Nancy Crampton Brophy, în vârstă de 71 de ani, vinovată de crimă de gradul doi, după ce a deliberat timp de două zile asupra morții lui Daniel Brophy, potrivit unor rapoarte citate de The Guardian.

Daniel Brophy, un bucătar în vârstă de 63 de ani, a fost ucis pe 2 iunie 2018, în timp ce se pregătea să lucreze la Institutul Culinar din Oregon, în sud-vestul orașului Portland.

În 2011, scriitoarea a publicat un eseu despre posibile motive pentru asasinarea unui soț, de la bani până la infidelitate.

„În calitate de scriitor de suspans, petrec mult timp gândindu-mă la crimă și, în consecință, la procedura poliției. La urma urmei, nu vreau să petrec timp în închisoare. Și permiteți-mi să spun clar că nu-mi plac salopetele, iar portocaliul nu este culoarea mea.”, scria în introducerea eseului.

Șapte ani mai târziu, propriul ei soț era găsit împușcat. Arma crimei nu a fost găsită niciodată, dar scriitoarea are un pistol de tipul și calibrul celui care i-au adus moartea bărbatului.

Unul dintre procurori pretinde că femeia a schimbat țeava armei după crimă, ca să nu fie prinsă. Tot el dezvăluie și motivul asasinatului, banii. Soțul avea o asigurare de viață generoasă.

În verdictul lor, jurații au fost influențați de o frază din eseul „Cum să îți ucizi soțul”: „Lucrul pe care îl știu despre crimă este că fiecare o avem în noi când suntem împinși suficient de departe”, scria Nancy Brophy.

De asemenea, în eseu, femeia a cântărit avantajele și dezavantajele diferitelor metode: „Pistolele — zgomotoase, necesită o oarecare îndemânare. … Cuțite înseamnă sânge peste tot. Eww.”

Scriitoarea de 71 de ani a pledat nevinovată, declarând că nu a avut niciun motiv să își ucidă soțul, iar problemele lor financiare au fost în mare parte rezolvate prin pensia soțului ei.

Aceasta a mai adăugat că prezența ei în apropierea școlii culinare în ziua morții soțului ei a fost o simplă coincidență și că a parcat acolo pentru a lucra la o nouă publicație.

Scriitoarea își va afla pedeapsa săptămâna viitoare.

Noutăţile partenerilor

comentarii: