image
Sursa foto: Jurnal.md

Cine sunt persoanele admise în concursul pentru CC, organizat de Parlament: Șase candidați au fost excluși

Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului s-a întrunit în ședință după ce la 19 iulie a expirat termenul de depunere a dosarelor în concursul pentru ocuparea a două fotolii vacante de judecător la Curtea Constituțională. În urma examinării dosarelor, deputații au exclus șase dosare, care nu corespundeau cerințelor, astfel încât în concurs au rămas acum doar 17 din cei 23 de pretendenți.

În urma examinării dosarelor, deputații au exclus șase dosare, care nu corespundeau cerințelor, astfel încât în concurs au rămas acum doar 17 din cei 23 de pretendenți, scrie zdg.md.

Lista candidaților admiși în concurs:

1. GROSU Vladimir

2. CÂRNAȚ Teodor

3. NEGRU Andrei

4. ISTRATE Angela

5. BURIAN Alexandru

6. POTÎRNICHE Oleg

7. BOIȘTEANU Eduard

8. EȘANU Nicolae

9. ROȘCA Nicolae

10. CORJ Mihai

11. RĂDUCANU Tatiana

12. MIDRIGAN Pavel

13. MANOLE Domnica

14. GUCEAC Ion

15. SPOIALĂ Alexandru

16. STRĂTILĂ Victor

17. ARABADJI Nina

Din concurs au fost însă excluși: Lazari Constantin, Kuciuk Valeriu, Coca Andrei, Rusu Eugen, Nicole Alexei și Terzi Nicolai.

Potrivit președintelui Comisiei juridică, numiri și imunități, Sergiu Litvinenco, intervievarea candidaților ar urma să aibă loc săptămâna viitoare. Pretendenții la fotoliul de judecător constituțional vor fi intervievați cu ușile închise, fiind înregistrați video, iar ulterior imaginile vor fi făcute publice.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: