image
Sursa foto: sejurturism.ro

Au renunțat la schiuri, în favoarea costumului de baie: Ce destinații turistice au preferat moldovenii în vacanța de iarnă

Pandemia a schimbat preferințele moldovenilor la capitolul destinații turistice. Iarna aceasta, cei mai mulți au renunțat la schiuri, în favoarea costumului de baie. Cu bagajul într-o mână și testul negativ la COVID în alta, moldovenii au ales să-și petreacă vacanța de iarnă la mare, în Egipt.

Dacă până la pandemie cele mai solicitate destinații turistice, pentru vacanța de iarnă, erau stațiunile și pârtiile de schi din România, Bulgaria sau Ucraina, anul acesta cei mai mulți au ales să meargă la mare, în Egipt.

„Anul acesta, moldovenii și-au schimbat un pic preferințele. Dacă anii trecuți preferau mai mult să meargă la munte, la schi - anul acesta au optat majoritatea pentru Egipt din mai multe considerente. În primul rând, Egiptul oferă prețuri foarte accesibile pentru moldoveni și încă un plus este că la retur nu este impusă autoizolarea”, afirmă Dorina Zdorovețchi, directorul unei agenții de turism.

Șapte zile de cazare cu mesele incluse plus zborul costă aproximativ 200 de euro pentru o persoană. Ca să ajungă pe plajele din Egipt, moldovenii au nevoie însă, de testul negativ la COVID-19 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de zbor.

Vara anului 2020 a adus pierderi enorme agențiilor de turism și se pare că 2021 nu le va compensa. Dacă în anii precedenți rezervările pentru vacanța de vară începeau în luna decembrie - ianuarie, anul acesta numărul rezervărilor a scăzut cu 90%.

„Dacă e să luăm în comparație cu anii precedenți, rezervările au scăzut din motiv că încă foarte multă lume nu știe când o să fie concediu sau ce va fi la vara viitoare. Dar ne bucurăm că, totuși, există un interes din partea turiștilor și deja au apărut primele rezervări pentru vara lui 2021”, mai spune Dorina Zdorovețchi.

Anul cu restricții 2020 a fost unul dintre cei mai grei în domeniul turismului - multe agenții moldovenești de turism fiind nevoite să-și sisteze activitatea.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: