image
Sursa foto: jurnal.md

Bătrâni îndulciți de Șor înainte de alegeri; „Îi prostesc cu 15 ciocolate ca să le cumpere votul”

Ilan Șor folosește la greu o veche formulă pentru înduioșarea alegătorilor - dulciuri la pachet. Încearcă să corupă bătrânii, cu votul cărora să ajungă în Parlament, ne anunță o tânără din Șoldănești. Bunica acesteia, în vârstă de 82 de ani, a și primit o pungă cu bomboane, și un mesaj de felicitare, semnat de Șor. Comisia Electorală Centrală afirmă că ar putea examina situația, doar dacă dulciurile se regăsesc în raportul financiar al partidului.

„S-au apropiat două doamne la poartă și au întrebat de bunica, i-au înmânat un colet, un pachet, o cutie pe care scria „Partidul Șor” și au făcut o fotografie. După care au i-au adresat felicitări și au plecat. Am intrat în casă, am desfăcut pachetul și am văzut acolo o felicitare pe care era scris numele bunicii și o plasă cu 15 - 20 de bomboane”, povestește Victoria, nepoata bătrânei, care s-ar fi arătat bucuroasă de cadou, spre deosebire de nepoții acesteia.

„M-a indignat foarte mult cadoul acesta...Prostesc cu 15 ciocolate, ca mai târziu când vor fi alegerile să cumpere voturile bătrâneilor...Eu am avut senzația că din miliardul furat pentru care noi, cetățenii întoarcem înapoi din salariu, dumnealui îți permite să cumpere ciocolate și să trimită la toți bătrâneii, care vor avea ziua de naștere, oamenii care au carduri sociale la ei în magazin”, mai spune nepoata bătrânei.

Într-un mesaj către toți clienții rețelei de magazine sociale, tânăra din Șoldănești le sugerează oamenilor să nu se lase ademeniți de promisiuni electorale.

„Îi rog frumos din toată inima să nu se lase înșelați pentru 15 ciocolate. Să se gândească că avem copii care au nevoie de o țară prosperă, de o țară cu... oameni drepți, oameni corecți și oameni care se gândesc doar pentru binele țării”, a mai declarat tânăra.

Unii experți vorbesc de o corupere clară a cetățenilor.

„Putem constata сă în mod neoficial această campanie electorală a Partidului Șor a început deja. Persoana care figurează în raportul Kroll ca unul dintre actorii principali în furtul miliardului face acum pomeni unor oameni săraci, după ce a furat banca, după ce a prejudiciat sistemul bancar. El vrea susținere din partea electoratului, el vrea să-i ademenească, să-i loializeze”, a declarat pentru Jurnal TV Ianina Spinei, expert Transparency International Moldova.

Solicitați pentru o replică, reprezentanții Partidului Șor ne-au declarat că toți deținătorii de carduri sociale sunt felicitați cu ocazia zilei de naștere. În context, șefa Serviciului de presă al Comisiei Electorale Centrale, Rodica Sârbu, afirmă că instituția nu are competențe de a monitoriza activitatea actuală a Partidului Șor. Dacă ar exista o plângere, Comisia va putea examina dacă pungile cu dulciuri se regăsesc în raportul financiar al partidului respectiv, a conchis reprezentantul CEC.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: