image
Sursa foto: marca.com

Perez s-a luat de președintele Federației. "Nedrept și fără precedent! Se încearcă discreditarea Realului"

Julen Lopetegui a fost prezentat oficial în funcția de antrenor la Real Madrid, la o zi după ce naționala Spaniei l-a demis în mod surprinzător, pe motiv că a semnat cu gruparea blanco fără să anunțe conducerea Federației. Președintele campioanei Europei, Florentino Perez, nu a ratat ocazia de a-l ataca pe omologul său de la Federația Spaniolă de Fotbal, Luis Rubiales, pentru gestul comis față de tehnician.

Conducătorul madrilenilor a dat exemplul altor antrenori aflați în situații asemănătoare cu cea a lui Lopetegui, în cazul cărora federațiile din țările respective nu au luat măsuri atât de drastice. Perez a lăsat de înțeles că ar putea fi o acțiune îndreptată împotriva Realului, suspectând că "cineva" încearcă să discrediteze clubul blanco într-unul dintre cele mai importante momente ale existenței sale.

"Cele două visuri erau compatibile: să o faci pe Spania campioană și să antrenezi Realul, ceea ce devine realitate astăzi. Am ajuns rapid la un acord cu Lopetegui, folosindu-ne de libertatea ambelor părți. Am decis să facem publică înțelegerea, pentru a arăta transparență și a evita apariția zvonurilor. E ceva fără precedent ca un antrenor care ajunge la un acord cu un club pentru finalul Cupei Mondiale sau a unui Campionat European să fie acuzat de lipsă de loialitate.

Aici s-a spus că ar fi afectat provocările de la echipa națională. Poate fi interpretat așa doar de cineva cu un simț al patrimoniului, în secolul al XXI-lea", a declarat Florentino Perez, la prezentarea oficială a lui Julen Lopetegui în funcția de antrenor principal la Real Madrid.

"A fost o reacție disproporționată, nedreaptă și fără precedent. Presa a prezentat mai multe cazuri din trecut: Kubala, Miljanic, Scolari... Antrenori care au semnat cu viitoarele lor cluburi înaintea sau chiar în timpul unui turneu major, dar niciunul dintre aceste cluburi nu era Real Madrid și în niciunul dintre acele cazuri nu au fost afectate naționalele. Nu îmi plac victimizările, dar observ un curent prin care se încearcă discreditarea imaginii clubului nostru într-unul dintre cele mai speciale momente din existența sa", a mai spus președintele campioanei Europei din ultimele 3 sezoane.

"Nu era niciun argument pentru care Julen să nu fie pe banca Spaniei, munca de doi ani a fost curmată. Julen nu și-a putut împlini marele vis, dar azi e o zi importantă pentru noi toți", a adăugat Florentino Perez.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: