image
Sursa foto: Jurnal.md

Mii de pensionari, puși să aștepte recalcularea pensiilor până în 2027; „Domnule Filip, moș Ion va ajunge până atunci?”

Circa 523 de mii de pensionari au venituri mai mici decât nivelul minim al coșului de consum, raportează Uniunea Pensionarilor din Republica Moldova. Reprezentanții organizației le-au cerut guvernanților să ia măsuri, în caz contrar vor organiza proteste.

„Domnilor guvernanți, fiți buni și răspundeți la întrebările pe cât de simple, pe atât și foarte dureroase pentru cei care sunt în așteptarea unei vieți mai bune, mai luminoase și mai liniștită, după merit și lege”, a declarat președintele Uniunii, Victor Leancă, citat de IPN.

Potrivit lui, în jur de 193 de mii de pensionari, care au ieșit la pensie până în anul 2000, sunt puși să aștepte să le fie recalculate pensiile până în 2027. „Cum credeți, domnule prim-ministru, moș Ion va ajunge până în 2027?”, întreabă Victor Leancă.

În opinia sa, un ministru, care ridică lunar un salariu de 30 de mii de lei, nu este interesat de situația unui bătrân, care ia o pensie de 800 sau o mie de lei. Și acest bătrân mai are în grijă și nepoți, pentru că părinții copiilor au luat calea pribegiei. După ce în spațiul public se vorba despre monopolizarea pieței de nuci, a uleiului, astăzi s-a ajuns la monopolizarea pieței celui mai important produs – cartoful.

„Stimați oameni ajunși la vârsta înțelepciunii, pare-mi-se că am ajuns la capătul răbdării. Cratițele și ceaunele sunt goale. Lingurile le punem în brâu, poate e timpul să le folosim în mod colectiv și organizat?”, a întrebat Victor Leancă.

La rândul său, Nicolae Stratulat, membru al Uniunii, spune că minciunile au început încă după alegerile prezidențiale din 2016. De la alegerile parlamentare din 24 februarie, nu există o activitate legislativă și nimeni nu poate răspunde la întrebări, nimeni nu întreprinde acțiuni pentru a îmbunătăți viața cetățeanului, așa cum au promis.

Ion Tverdohleb, un alt membru al Uniunii, afirmă că acea majorare nesemnificativă a pensiei este absurdă în condițiile în care prețurile cresc galopant, iar oamenii nu-și mai permit să procure legume, nemaivorbind de carne sau lapte.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: