image
Sursa foto: Mediafax

Starul naţionalei Olandei, acuzat de tentativă de omor! Fotbalistul riscă ani grei de închsioare

Quincy Promes a fost pus sub acuzaţie de tentativă de omor, în urma unei altercaţii ce a avut loc acum aproape un an.

Quincy Promes, fostul star al lui Ajax şi al naţionalei Olandei, riscă ani grei de înschisoare în urma unui eveniment ce a avut loc în decembrie 2020.

La o reuniune de familie, actualul fotbalist de la Spartak Moscova şi-a atacat un văr, cu cuţitul, şi l-a înjunghiat undeva sub genunchi.

În urma incidentului, vărul lui Promes a afirmat că nu ştie de ce a fost atacat de fotbalist, în timp ce internaţionalul batav a petrecut două nopţi în arest, înainte de a fi eliberat.

Imediat după ce a fost lăsat liber de poliţie, Promes a oferit o reacţie în legătură cu atactul şi şi-a menţinut nevinovăţia pe tot parcursul investigaţiei.

”A fost un şoc pentru toată lumea, dar mă bucur că am fost eliberat rapid. Nu pot să spun mai mult despre incident.

Am fost la fel de şocat ca restul lumii. Este ceva din viaţa mea privată, nu pot spune mai mult.

Se simte bine că sunt oameni care au încredere în mine, mă ajută. Nu vreau să îmi mai irosesc energia pe probleme periferice”, a declarat Promes, pentru Fox Sports.

Între timp, după aproape un an de la incident, autorităţile batave au decis că îl vor pune sub acuzaţie pe Promes, pentru tentativă de omor.

Confrom presei internaţionale, în cazul în care va fi găsit vinovat, Promes poate primi o sentinţă între 24-42 de luni în închisoare, atât cu suspendare, cât şi cu executare.

Practic, în cel mai rău caz, fostul star al lui Ajax ar putea petrece trei ani şi jumătate după gratii.

În urma scandalului, Quincy Promes a părăsit-o pe Ajas, iar din februarie 2021 joacă din nou la Spartak Moscova, echipa unde se remaracase iniţial.

Pentru echipa naţională, mijlocaşul ofensiv a reuşit să însumeze 50 de apariţii, în care a marcat şapte goluri.

În ciuda faptului că este cercetat penal de Guvernul Olandei, Promes a continuat să joace în Rusia şi a însumat chiar şi un meci la echipa naţională în acest an.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: