image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Cazul Andronachi - buturuga de care se va împiedica PAS? „Dacă scapă basma curată, Plahotniuc și Șor se pot întoarce liber”

Dacă fostul deputat Vladimir Andronachi, reținut acum două zile, va scăpa basma curată, acest lucru va reprezenta un eșec al justiției moldovenești și al guvernării, în general. De această părere este fostul deputat Octavian Țâcu.

„Cazul Andronachi ar putea să fie buturuga de care PAS să se împiedice. De felul în care va fi gestionat dosarul Andronachi va depinde credibilitatea instituțiilor de justiție, reforma pe care PAS și-a asumat-o, lupta cu corupția. Impresia generală pe care am văzut-o în studio și cred că și în societate e la fel e că Andronachi se va alinia listei lungi de condamnări și de arestări fără finalitate. De mai multe ori am ridicat mâna în Parlament pentru ridicarea imunității lui Cebotari, Tauber, Apostolova, Jardan, Ulanov etc și de cele mai multe ori a fost fără rezultat. Sigur, putem să vedem și partea bună - lucrurile acestea se întâmplă pentru că s-a produs o schimbare. Dar schimbarea s-a produs în politică, nu și în justiție. Se creează impresia, pe care PAS ar trebui cât mai mult s-o contracareze, că, de fapt, băieții s-au așezat pe cumpărarea dosarelor. Vrei să stai la domiciliu? Plătește atât. Vrei să scapi de dosar? Plătește atât”, a declarat Țâcu, în cadrul emisiunii „Ora Expertizei”, la Jurnal TV.

Potrivit fostului deputat, dacă Andronachi nu va răspunde în fața justiției, atunci și fugarii Plahotniuc și Șor se pot întoarce fără nicio grijă în Republica Moldova.

„Dacă nu există o capacitate de a influența și curăța sistemul de justiție, atunci asta se va alătura multiplelor probleme pe care le are guvernarea dincolo de acest asalt al lui Șor și Plahotniuc în încercarea de a răsturna puterea de la Chișinău. Este un moment foarte important și foarte sensibil. Dacă Andronachi se întoarce și scapă basma curată, asta va însemna un semnal pentru toți că PAS nu are capacități de a reforma sistemul justiției. Și Plahotniuc se poate întoarce liber, nestingherit, Șor se poate întoarce liber, nestingherit, și aici să-și refacă construcția lor de altădată, pentru că la nivelul justiției nu este capacitate de reformare și schimbare. Asta e marea problemă pe care o va pune cazul Andronachi asupra guvernării actuale și asupra justiției”, a mai spus Țâcu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: