image
Sursa foto: Ion Ceban// Facebook

Ion Ceban se plânge că autoritățile centrale ar pune la cale acțiuni de sabotaj pentru ca în oraș să pută a fecale

Război total între primarul general de Chișinău, Ion Ceban, și autoritățile centrale. Acesta a acuzat puterea că ar pune la cale acțiuni de sabotaj împotriva municipalității. Ceban spune că anumite instituții ar intenționa să arunce pastile în sistemul de canalizare al orașului ca să provoce miros de fecale. A reacționat rapid Serviciul de Informații și Securitate, care l-a îndemnat pe Ceban să nu facă referire la informații anonime.

„Dacă ați observat, este primul an în ultimii 30 de ani când în Chișinău nu pute nu pute a rahat! Am fost avertizat inclusiv de unii foști colaboratori ai SIS-ului că s-ar putea să existe în această privință unele bazaconii făcute de colegii noștri de la autoritatea centrală, inclusiv s-a vorbit despre posibilitatea aruncării în sistemul de canalizare a unor pastile pentru ca nu cumva în Chișinău să existe un an în care să nu pută", a declarat Ion Ceban.

Ceban i-a cerut directorului întreprinderii municipale „Apă-Canal- Chişinău”, Anatolie Lichii, să monitorizeze situația și să-l anunțe dacă vor apărea semne despre o astfel de diversiune.

„Domnule director, ceea ce vreau să vă rog, cu informațiile despre care v-am spus. Eu mă bucur că nu pute a că*at în Chișinău. Dar vedeți să nu facă bazaconii respectivii cetățeni, despre care am fost informați", a afirmat Ceban.

Reprezentanții Serviciului de Informații și Securitate au reacționat. SIS i-a sugerat edilului „să utilizeze în discursurile publice doar informații oficiale și verificate, evitând trimiteri la presupuse surse anonime”. SIS l-a mai îndemnat pe Ceban să se adreseze organelor de ocrotire a normelor de drept, dacă dispune de informații suficiente cu privire la ilegalitățile menționate.

Noutăţile partenerilor

comentarii: