image
Sursa foto: colaj foro

Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu sunt căutate în Italia prin intermediul unei emisiuni de la televiziunea publică

Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu sunt căutate în Italia prin intermediul unei emisiuni difuzate de canalul Rai 3, deși ancheatorii din România au stabilit, cel puțin în cazul Alexandrei, că aceasta a fost bătută, violată și ucisă de Gheorghe Dincă.

Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei, care contestă concluziile anchetatorilor români, a apelat la presa din Peninsulă pentru găsirea nepoatei sale ca urmare a legăturilor pe care Gheorghe Dincă le avea în Italia. Emisiunea „Chi l’ha visto” (n.r. Cine i-a văzut) difuzată de Rai 3, dar și alte publicații naționale din Italia au prezentat cazul de la Caracal.

Materialul din presa italiană prezintă mai întâi povestea dispariției Alexandrei și felul în care aceasta a sunat la 112 pentru a cere ajutor. În emisiune a fost prezentată discuția pe care adolescenta a purtat-o cu operatorii de la 112 și poliția pe fondul unor imagini surprinse la locuința lui Dincă.

Jurnaliștii italieni scriu că versiunea oficialităților române este că Alexandra a fost răpită, violată și ucisă de Gheorghe Dinca, un mecanic în vârstă de 65 de ani din Caracal. După ce a fost arestat, acesta a recunoscut că a răpit-o și ucis-o pe Alexandra, dar și pe Luiza Melencu, cealaltă fată din Caracal dispărută după ce a fost luată la ocazie.

Însă mai mulți români au scris pe adresa emisiunii, inclusiv Alexandru Cumpănașu, și au cerut ajutor pentru găsirea fetelor, considerând că cele două nu au fost ucise, ci au căzut victime ale traficului de persoane, scrie libertatea.ro.

”Mulți români ne-au scris și au vorbit despre traficul de femei obligate să se prostitueze. Unchiul Alexandrei, Alexandru Cumpănașu, ne-a contactat, de asemenea, solicitând ajutor. Bărbatul, candidat la președinția țării, duce de luni de zile o luptă pentru a-și găsi nepoata și datorită lui a fost deschisă o anchetă națională, care se ocupă de DIICOT-ul central din București (anti-mafie și antiterorism românesc)”, se arată în emisiune.

De altfel, într-un interviu, Cumpănașu vorbește despre contactele lui Dincă cu Italia și despre posibilitatea ca nepoata sa să fie în viață și să fie ajuns în Italia prin intermediul unei rețele de prostituție. ”El spune că ar putea fi la Bari sau Vicenza acolo unde Dincă are familie”, mai arată realizatorii emisiunii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: