Poliția a emis un com,inicat și a venit cu precizări în urma reținerii politicianului.

„Cetățeanului Usatîi Renato, i se vor aplica prevederile celor mai recente decizii ale instanțelor de judecată din Republica Moldova”

- Statul trebuie să asigure condițiile necesare și obligatorii ca drepturile și libertățile cetățenilor din Republica Moldova să nu mai fie niciodată negociate sau tranzacționate.

- Iar ca acest deziderat să devină realitate, trebuie să asumăm public că drumul către un stat democratic trebuie să înceapă prin a respecta în detaliu legile și prevederile acestora

- Ministerul Afacerilor Interne, inclusiv Poliția nu se vor substitui niciodată justiției și deciziilor acestora, ci vor contribui activ la păstrarea ordinii și siguranței publice, a securității cetățenilor și Republicii Moldova, respectând fără abatere, prevederile Convenției Europene a Drepturilor Omului, se arată în comunicatul poliției.

La moment acesta este escortat la PCCOCS pentru audieri.

Amintim că Usatîi este acuzat că l-ar fi deposedat pe bancherul rus, Gherman Gorbunţov, de pachetul majoritar, în valoare de peste 113,5 milioane de lei, la banca Universalbank din Chişinău. Totodată, Usatîi este bănuit şi de complicitate la infracţiunea de tentativă şi omor la comandă asupra lui Gorbunţov. Liderul Partidului Nostru susţine însă că Gorbunţov ar fi cel care ar fi dorit să-l asasineze.