image
Sursa foto: jurnal.md

Crește prețul apartamentelor din Chișinău: Cele mai scumpe sunt cele din Centru, construite în perioada sovietică

Dacă vrei să-ți cumperi spațiu locativ în municipiul Chișinău, ar trebui să știi că prețurile apartamentelor au revenit pe o traiectorie ascendentă în luna mai, după 3 luni de stagnare.

Suma medie solicitată pentru locuințe s-a majorat cu circa un procent, față de luna precedentă, iar de la începutul acestui an cu peste 3%.

Cea mai semnificativă creștere a fost înregistrată pe segmentul apartamentelor vechi din capitală, transmite Mold-Street. Acestea s-au scumpit în luna mai 2021 în medie cu 6 euro pentru un metru pătrat, ajungând la un preț mediu de 526 euro, iar de la începutul acestui an cu circa 3%.

Cel mai mult costă spațiul locativ pe segmentul apartamentelor construite în epoca sovietică, în sectorul central al municipiului, unde ajunge la 673 de euro pentru un metru pătrat, în sectorul Botanica constituie 638 euro, în timp ce în cartierul Otovasca de abia trece de 500 euro pentru un metru pătrat, în cazul garsionierelor, iar la apartamentele cu patru camere - 368 de euro.

Spațiul locativ în blocurile noi (așa zisa variantă albă) s-a scumpit cu cinci euro pentru un metru pătrat în luna mai, iar de la începutul acestui an cu 21 euro, sau cu 3,3%.

În consecință un metru pătrat de spațiu locativ în sectorul Centru al Chișinăului a ajuns să coste 908 euro, dublu față de costul mediu în sectoarele Otovasca sau Aeroport.

În cartierul Râșcani prețul mediu este de 755 euro, în cartierul Botanica – 677 euro, în cartierul Buiucani – 655 euro, iar în cartierul Ciocana nouă – 592 euro pentru un metru pătrat.

Anterior, expertul de la IDIS Viitorul, Veaceslav Ioniță, a prognozat că după 13 ani de scădere, prețul la imobile în acest an va înregistra o ușoară creștere. Mai mult, el susține că în 2021 vor fi bătute toate recordurile de pe piața imobiliară.

comentarii: