image
Sursa foto: Instagram

Declarația de avere a lui Șor: Șapte mașini, patru case, trei apartamente la bloc și... datorii de 77 de milioane de lei

Are șapte mașini, patru case, trei apartamente la bloc și... datorii de 77 de milioane de lei. Vorbim despre familia condamnatului în prima instanță în dosarul fraudei bancare și, mai nou, deputatul Ilan Șor

Declarația de avere pentru anul trecut, depusă la Autoritatea Națională de Integritate, arată că Șor a câștigat din salariul de primar 90 de mii de lei. Soția sa avut un venit de trei ori mare.

În declaraţia de avere depusă la 31 martie, Ilan Şor arată că pe parcursul ultimului an a câştigat 90 de mii 100 de lei pentru că a îndeplinit funcția de primar de Orhei, ceea ce înseamnă că a avut un salariu lunar de aproximativ 7 mii 500 de lei.

De partea cealaltă, soţia lui Şor, interpreta rusă Jasmin, a obţinut din activitatea de întreprinzător 992 de mii de ruble, echivalentul a peste 264 de mii de lei, de trei ori mai mult decât salariul soţului.

Documentul mai arată că familia Șor deţine patru case, cu valoarea declarată de 10,7 milioane de lei.

Cei doi mai au trei apartamente, în valoare de două milioane de lei şi un garaj de 181 de mii de lei. În declaraţia de avere mai scrie că familia Șor deține şapte automobile, dintre care două Mercedes-uri din 2015 și un Audi A8, din 2017, notate cu valoarea de "zero" lei.

În document mai vedem două maşini de lux Bentley: un Continental din 2010, de 2,5 milioane de lei, şi un Mulsane din 2017, în valoare de peste șase milioane de lei. Ilan Şor a mai declarat un ceas Rolex, de zece mii de euro, pe care l-ar fi primit cadou de Revelion.

Cu toate acestea, soţii Şor ar avea datorii de 77 de milioane de lei. Ilan Şor a declarat 70 de milioane de lei luați cu împrumut de la mama sa, Ilona Șor. Ea i-ar mai fi împrumutat peste 349 de mii de euro. Două milioane 200 de mii de ruble i-ar fi luat soţia sa, Jasmin, de la tatăl ei, Lev Manahimov.

Potrivit presei ruse, bărbatul în vârstă de 69 de ani duce o viață departe de lux, într-un oraș din Daghestan, unde a activat toată viața ca profesor de dans.

În 2015, tatăl lui Jasmin locuia într-o casă modestă și conducea o mașină sovietică, veche și ruginită. Familia Şor a mai declarat plasamente bancare de 1,7 milioane de lei.

Citeşte mai mult despre

comentarii: