image
Sursa foto: Facebook // Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

Aeroportul Internațional Chișinău: cetățeni străini legitimați cu acte falsificate; Făptașii, un camerunez și un ucrainean

Patru documente cu semne rezonabile de falsificare au fost depistate în cadrul controlului trecerii frontierei de stat, în aceeași zi, ieri, 1 iulie 2022, la Aeroportul Internațional Chișinău. Cercetați sunt un cetățean al Camerunului de 32 de ani și altul al Ucrainei de 25 de ani.

Ca urmare a conlucrării dintre polițiștii de frontieră și ofițerii FRONTEX, detașați în misiune în Republica Moldova, s-a reușit deconspirarea ilegalității comise de către tânărul din Camerun, se arată într-un comunicat oficial al Poliției de Frontieră din Republica Moldova.

Acesta a fost identificat printre pasagerii cursei Istanbul – Chișinău. În cadrul discuției cu străinul, echipa mixtă de control a avut bănuieli privind scopul vizitei în Moldova, fiind luată în acest sens decizia extinderii verificării asupra acestuia, inclusiv a tuturor documentelor deținute.

În rezultat, atât pașaportul prezentat la control, cât și un permis de conducere, ambele pretinse a fi emise de autoritățile din Marea Britanie, erau cu semne vădite de falsificare. Pasagerul a recunoscut că documentele depistate au fost obținute ilegal, oferind pentru ele suma de 1500€. Totodată, cetățeanul a prezentat și pașaportul camerunez valabil, dar și a solicitat azil în Republica Moldova, pe motiv că ar fi persecutat în țara de origine. Persoana a fost preluată de reprezentanții BMA, iar actele falsificate ridicate și transmise spre expertiză.

Seara, la ruta „Chișinău – Istanbul” a fost depistat cetățeanul Ucrainei, care s-a legitimat cu pașaport ucrainean falsificat. În cadrul controlului adițional de la acesta a fost ridicat și buletinul de identitate, care la fel prezenta semne clare de contrafacere. Și în acest caz, cetățeanul a recunoscut că și-a perfectat actele pe căi ilegale.

În privința sa a fost luată decizia de reținere pentru 72 de ore, fiind plasat în izolatorul de detenție preventivă al Direcției de Poliție mun. Chișinău, fiind bănuit de săvârșirea infracțiunii de fals în acte oficiale.

Noutăţile partenerilor

comentarii: