image
Sursa foto: elenarobu.md

Eroarea gravă a judecătoarei Rodica Berdilo în mesajul postat pe Facebook // Elena Robu

Mesajul judecătoarei Rodica Berdilo, postat ieri pe pagina de Facebook a Judecătoriei Chișinău (sediul centru) conține o eroare gravă, care trezește multe semne de întrebare în ceea ce privește decizia pronunțată privind invalidarea alegerilor în Chișinău.

Așadar, în mesajul personal al judecătoarei postat pe Facebook, este invocat art. 47 alin.(8) din Codul Electoral care prevede că în ziua alegerilor și în ziua precedentă alegerilor nu se admite nici un fel de agitație electorală și care a stat la baza invalidării alegerilor în Chișinău. Dar ATENȚIE! în decizia motivată a judecătoarei în instanță este invocat art. 52, alin. (10) din Codul Electoral care prevede același lucru legat de agitația electorală. Așadar cum e posibilă o asemenea eroare?

Simplu, în mesajul de pe Facebook judecătoarea a făcut referire la ARTICOLULl 47 ALIN. (8) PRIVIND AGITAȚIA ELECTORALĂ ÎN ZIUA ALEGERILOR din vechiul Cod Electoral, iar în decizia instanței s-a făcut referire la ARTICOLUL 52, ALIN. (10) PRIVIND AGITAȚIA ELECTORALĂ ÎN ZIUA ALEGERILOR din noul Cod Electoral.

EXTRASEXTRAS

Extras din decizia motivată a judecătoarei Rodica Berdilo:

extrasextras

Ce denotă acest fapt? Concluzii pot fi mai multe:

1. Fie că mesajul postat pe Facebook din numele judecătoarei Rodica Berdilo nu îi aparține, respectiv nici declarația nu-i aparține, fiindcă ea pe Facebook a invocat art. 47 alin.(8) din vechiul Cod Electoral

2. Fie judecătoarea în instanța de judecată a pronunțat decizia redactată de altcineva, fiindcă în decizia instanței se face trimitere la art. 52, alin. (10) din varianta nouă a Codului Electoral.

După cum putem vedea, informația publică conține foarte multe detalii care scapă ochiului neînarmat al cetățeanului de rând, însă experții văd rapid greșelile, mai ales cele grosolane, comise de justiția din R. Moldova. Este și cazul judecătoarei Berdilo. Trebuie să menționez că acest detaliu, de fapt această eroare și neconcordanță a articolelor din Codul Electoral a fost remarcată de juristul Nicolae Răileanu care mi-a vorbit despre asta.

În aceste zile, toată lumea vorbește despre decizia emisă de judecătoarea Berdilo. Unii se arată sceptici că această decizie a fost scrisă anume de magistrată, dacă într-adevăr această decizie îi aparține. Însă până acum aceste dubii nu au putut fi demostrate. Or, prin mesajul publicat de pe Facebook, magistrata singură a demonstrat fie că decizia nu-i aparține, fie că mesajul de pe Facebook nu a fost scris de ea.

ELENA ROBU

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: