image
Sursa foto: news.sky.com

Cotațiile internaționale ale petrolului au scăzut la cel mai mic nivel al acestui an, datorită valului de proteste din China

Cotațiile internaționale ale petrolului au scăzut la cel mai mic nivel al acestui an, datorită valului de proteste din China care afectează cererea. Petrolul european, sub 82 dolari/baril.

În China, protestele împotriva restricțiilor pentru limitarea răspândirii coronavirusului s-au extins în marile orașe Beijing și Shanghai. Față de primele manifestații, acum chinezii au scandat și împotriva președintelui și a Partidului Comunist, scrie Biziday.

Trading Economics explică faptul că evenimentele din China au afectat încrederea investitorilor și perspectivele în privința cererii de petrol.

De asemenea, evoluția cotațiilor a fost influențată și de decizia SUA de a permite Chevron să reia extracția de țiței din Venezuela, însă în mod limitat.

Petrolul european (Brent) a pierdut 2,5% și se tranzacționează la 81,5 dolari/baril, cea mai scăzută valoare din ianuarie. Petrolul american (WTI) a scăzut cu 2,9% până la 74 de dolari/baril, cea mai mică valoare din decembrie anul trecut.

Noutăţile partenerilor

comentarii: