image
Sursa foto: privesc.eu

Dinu Plângău îl dă în judecată pe Ion Chicu și cere despăgubiri, iar banii îi va dona spitalului din Edineț

Deputatul Platformei DA Dinu Plângău a înaintat o cerere prealabilă în care îi solicită premierului Ion Chicu să-și ceară scuze publice pentru defăimare.

Și asta după ce șeful Guvernului a acuzat formațiunea că poartă vina pentru suspendarea de către Curtea Constituțională a Legii prin care Guvernul și-a asumat răspunderea privind acordarea ajutoarelor cetățenilor pe perioada de criză din cauza Covid-19.

„Ați transmis informația falsă că, inclusiv eu, am provocat suspendarea Legii nr. 56 din 2 aprilie 2020 privind instituirea unor măsuri de susţinere a cetăţenilor şi a activităţii de întreprinzător în perioada stării de urgenţă şi modificarea unor acte normative. Eu nu am putut provoca suspendarea acestei legi, mai mult ca atât că eu nici nu am cerut suspendarea integrală a acestei legi”, se arată în cererea prealabilă a lui Dinu Plângău care a fost semnatar al sesizării depusă la Curtea Constituțională.

Deputatul îi solicită premierului despăgubiri materiale pentru daune morale în valoare de 50.000 lei. Dinu Plângău afirmă că acești bani îi va dona ulterior Spitalului Raional din Edineț.

Amintim că ieri Curtea Constituțională a adoptat decizia de a suspenda în totalitate legea cu privire la măsurile anticriză asupra căreia guvernul și-a asumat răspunderea

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: