image
Sursa foto: Getty Images

Salariul solicitat de Antonio Conte Interului: Ar deveni cel mai bine plătit antrenor din Serie A

Antonio Conte joacă tare în negocierile cu Inter Milano. Antrenorul italian a solicitat un salariu de 10,5 milioane de euro pe an "nerazzurrilor" pentru a prelua clubul de pe Giuseppe Meazza.

Dacă Inter va accepta pretenţiile lui Conte, fostul manager al lui Chelsea va deveni cel mai bine plătit antrenor din Serie A. L-ar depăşi în top pe "principalul" lui Juventus, Massimiliano Allegri, care câştigă 7,5 milioane de euro pe an, scrie digisport.ro.

Conte e marea ţintă a Interului pentru sezonul viitor. Preşedintele Steven Zhang i-a cerut administratorului delegat, Giuseppe Marotta, să-l aducă pe Conte pe Meazza cu orice preţ.

Actualul antrenor al Interului, Luciano Spalletti, mai are contract cu trupa din Milano până în 2021, iar eventuala demitere a acestuia i-ar costa pe "nerazzurri" aproape 25 de milioane de euro.

Inter e pe loc de Liga Campionilor, 3, însă nu a reuşit să treacă de grupele UCL în acest sezon, după care a fost eliminată din optimile Europa League de Eintracht Frankfurt.

Antonio Conte e liber de contract. Italianul de 49 de ani a antrenat ultima dată Chelsea, de unde a fost demis, cu scandal, în vara anului 2018. La londonezi, Conte avea un salariu de 11,2 milioane de euro pe an, iar în ultima perioadă s-a zvonit că este dorit și de AS Roma, în locul lui Claudio Ranieri.

Adus la Chelsea în vara anului 2016, Antonio Conte a cucerit titlul încă din primul sezon, iar în cel de-al doilea a luat Cupa Angliei, iar apoi au început să apară problemele, când a avut și disensiuni cu jucători influenți din vestiar, precum Diego Costa.

Momentul demiterii lui Conte de la Chelsea a fost unul cu scandal. El a cerut primirea tuturor salariilor până la finalul contractului, dar și daune de imagine în valoare de 9,14 milioane de euro. Chelsea îi datora 13 milioane de euro pentru că i-a reziliat unilateral contractul înainte de scadență.

În cariera sa, Conte a antrenat Arezzo, Bari, Atalanta, Siena, Juventus, naționala Italiei și Chelsea.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: