image
Sursa foto: captură video

PSRM a boicotat din nou ședința grupului de lucru cu blocul ACUM: „Au ales anticipatele, calea preferată de Plahotniuc”

Socialiștii nu au răspuns din nou la invitația blocului ACUM Platforma DA și PAS de a veni la ședința grupului de lucru. „Au ales alegerile anticipate care este calea preferată de Plahotniuc, iar principala frână este Igor Dodon”, spun reprezentanții ACUM.

„Blocul ACUM rămâne deschis pentru a implementa agenda antioligarhică. Mingea este pe terenul PSRM. Principala frână e Igor Dodon. Nu ne ținem de funcții. Funcția de speaker pentru Andrei Năstase este un garant al implementării agendei antioligarhice”, a declarat Alexandru Slusari.

„Pentru colegii din PSRM nu constituie un pericol votarea unui speaker ACUM. El poate fi demis cu voturile celorlalți deputați. Dar dacă se merge pe speakerul lor, acesta nu poate fi demis de către ACUM. Dacă vor să demonstreze cetățenilor că vor să contribuie la lupta antioligarhică, ar trebui să-și dea seama că vor fi responsabili de alegerile anticipate”, a adăugat deputatul Mihai Popșoi.

Precizăm că ieri, PSRM a declarat că este disponibil să formeze grupuri de lucru, dar acest lucru poate fi inițiat doar în condițiile disponibilității celor de la ACUM de formare a unei coaliții stabile de guvernare în baza propunerilor înaintate de Consiliul republican al PSRM.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: