image
Sursa foto: AP Photo/Pavel Golovkin

Jurnalista rusă Ksenia Sobceak, vizată de o anchetă penală

Ksenia Sobceak, prezentatoare TV şi jurnalistă rusă, este vizată de o anchetă penală din cauza unei informaţii pe care poliţia o consideră că ar fi „fake news”, a relatat luni agenţia oficială de presă TASS, citând o sursă neidentificată din cadrul forţelor de ordine, transmite adevărul.ro.

Tatăl jurnalistei a fost primarul oraşului Sankt-Petersburg în anii 1990 şi a lucrat îndeaproape cu Vladimir Putin. În prezent, Sobceak are un canal YouTube cu peste 3 milioane de abonaţi, dar și un cont pe Telegram unde prezintă cu regularitate cazuri critice la adresa eforturilor de mobilizare ale autorităţilor ruse.

Agenţia TASS a comunicat că ancheta împotriva Kseniei Sobceak, care se află în prezent în Occident, ar avea legătură cu „finanţarea de către stat" a unor festivaluri şi că ea ar putea fi acuzată în baza unui articol din legislaţia rusă care prevede pedepse cu trei ani de închisoare.

Ksenia Sobceak, 40 de ani, și reprezentanţii canalului său media nu au răspuns pentru moment solicitării Reuters de a comenta informaţia difuzată de TASS.

Sobceak a evitat până acum urmărirea penală, dar autorităţile au cercetat-o în trecut pentru difuzarea aşa-numitei „propagande LGBT" şi a unor declaraţii în care susţinea că peninsula Crimeea este ucraineană după anexarea acesteia de către Rusia în 2014.

Noutăţile partenerilor

comentarii: