image
Sursa foto: FlightRadar 24

VIDEO: Un avion al „Ukraine International” s-a prăbușit în Iran; 177 de morți

Un avion Boeing 737 al companiei Ukraine International, cu 177 de persoane la bord, s-a prăbuşit miercuri, la puţin timp de la decolarea de pe aeroportul din Teheran. Nimeni nu a supravieţuit, au anunţat preprezentanţii aeroportului.

Aeronava, care decola de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran, urma să ajungă la Kiev, în capitala Ucrainei.

Potrivit autorităților iraniene, cauzele prăbușirii ar fi unele tehnice, dar tragedia aviatică survine în contextul escaladării situației în regiune, în condițiile în care Iranul a bombardat bazele militare americane din Irak, vorbind despre 80 de militari uciși.

Președintele ucrainean Volodomir Zelenski a declarat că toți pasagerii și membrii echipajului aflați la bordul aeronavei care s-a prăbușit în Iran și-au pierdut viața, citând informații preliminare.

Potrivit FlightRadar 24, avionul ar fi fost în serviciu de circa trei ani și jumătate.

Agenţia federală a aviaţiei americane (FAA) le-a interzis marţi seară avioanelor civile americane să survoleze Irakul, Iranul şi Golful Persic, la câteva ore după atacul împotriva unor baze militare din Irak unde sunt staţionaţi soldaţi ai Statelor Unite.

„Agenţia federală a aviaţiei a emis mesaje personalului navigant aerian (NOTAMS) detaliind restricţiile de zbor care interzic operatorilor avioanelor civile americane să opereze în spaţiul aerian deasupra Irakului, Iranului, apelor Golfului Persic şi Golfului Oman”, a anunţat FAA într-un comunicat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: