image
Sursa foto: Profimedia

Transferul lui Robert Lewandowski la Barcelona îl trimite direct în istoria fotbalului, lângă Cristiano Ronaldo

Barcelona a ajuns la un acord de principiu cu Robert Lewandowski (33 de ani) pentru o mutare în vară, iar catalanii nu mai trebuie decât să se înțeleagă și cu echipa sa actuală, Bayern.

Clubul îi pregătește un contract valabil pe patru ani, iar transferul l-ar pune pe Lewandowski lângă Cristiano Ronaldo (37 de ani), ca unul dintre cei mai scumpi atacanți trecuți de 30 de ani din istoria fotbalului.

Publicația spaniolă Sport a anunțat că Barcelona ar urma să plătească între 50 și 60 de milioane de euro în schimbul vârfului, în funcție de pretențiile financiare ale bavarezilor.

Dacă formația de pe Camp Nou chiar plătește atât de mult în schimbul lui Lewandowski, el va deveni al doilea cel mai scump atacant de peste 30 de ani din istoria sportului rege.

În acest moment, deținătorul recordului este Cristiano Ronaldo (36 de ani), transferat de la Real Madrid la Juventus în vara lui 2018, pentru 117 milioane de euro, când lusitanul avea 33 de ani.

Pe locul doi a rămas, încă din vara anului 2000, Gabriel Batistuta (52 de ani). Legendarul atacant argentinian fusese transferat atunci de la Fiorentina la AS Roma în schimbul a aproximativ 36 milioane de euro, o sumă uriașă pentru lumea fotbalului din acea vreme. Vârful avea 30 de ani în momentul mutării.

Podiumul a fost completat recent de către Chris Wood (30 de ani), pentru care bogații de la Newcastle United au plătit aproximativ 30 de milioane de euro, în vara anului trecut.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: