image
Sursa foto: Getty Images

Barcelona, buget de salarii cu 300 de milioane mai mic, din cauza pandemiei: Cât plătește rivala Real Madrid

Conducerea La Liga a făcut publice plafoanele salarile pe care cluburile din primele două divizii iberice trebuie să le îndeplinească în sezonul 2020/2021, iar concluzia este că Barcelona este formația cea mai afectată de pandemia de coronavirus.

Catalanii au în această stagiune un plafon salarial de 382,717 milioane de euro. Asta înseamnă cu aproape 300 de milioane de euro mai puține decât sezonul precedent, când au plătit pentru salarii 656,5 milioane.

Și la Real Madrid, care nu e pregătită să-i ofere contractul dorit căpitanului Sergio Ramos, a înregistrat o scădere considerabilă. Totuși, campioana Spaniei, cu un buget de salarii de 468,529 milioane de euro, are un plafon cu aproape 80 de milioane mai mare decât rivala Barcelona.

Din cauza pandemiei, echipele din La Liga au înregistrat venituri mult reduse. Închiderea stadioanelor, rambursarea abonamentelor și o distribuție mai mică a drepturilor TV reprezintă principalele motive ale scăderii salariilor.

Atletico Madrid, un alt club care plătește bine, are în acest sezon un buget de salarii de 252,720 milioane de euro.

Următorul club din La Liga, în ceea ce privește bugetul de salarii, este Sevilla, urmat de Villarreal.

Athletic Bilbao, Real Sociedad și Valencia sunt celelalte echipe care au peste 100 de milioane de euro rezervați pentru plata jucătorilor. Cel mai mic buget de salarii îl are Elche (34,600 milioane de euro), nou promovată în prima ligă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: