image
Sursa foto: vakilno.com

Un bărbat din Căușeni, reținut după ce a estorcat 75.000 de lei de la o femeie, invocând că-l cunoaște pe „procurorul Ghena”

Un bărbat din Căușeni riscă șase ani de pușcărie după ce a estorcat de la o femeie circa 75 de mii de lei, promițându-i că o va ajuta la rezolvarea unor dosare. Mai mult, tânărul făcea trimitere la numele unor procurori afirmând că îi sunt cunoscuți și astfel o va ajuta.

Individul a fost reţinut pentru 72 de ore de către Centrul Naţional Anticorupţie, după ce a promis femeii că o va ajuta să rezolve dosarul în care este cercetat unul dintre fii ei, invocând că îl cunoaște pe un oarecare „procuror Ghena” și va putea influența mersul dosarului.

Potrivit denunţătoarei, acesta nu e primul caz când tânărul îi promite rezolvarea unor dosare, invocând numele unor procurori. Acum doi ani, acesta i-ar fi cerut 3 000 de euro pentru a soluţiona un dosar în care figura un alt fiu al denunţătoarei.

Băiatul era cercetat pentru corupere activă, iar bănuitul ar fi cerut 3000 de euro pentru a soluţiona dosarul, făcând trimitere la procurori din Procuratura Anticorupţie. Femeia i-ar fi dat banii însă fiul acesteia a fost condamnat, bănuitul dispărând cu banii. Înţelegând că a fost victima unei escrocherii, femeia a mers la Procuratura Căuşeni în căutarea procurorului la care făcea trimitere bănuitul şi a denunţat faptul estorcării banilor.

Fiind audiat de ofiţerii CNA, acesta şi-a recunoscut vina, menţionând că a uzat de numele unor oamenii ai legii pentru a estorca bani. În acest context, tânărul ar putea fi cercetat penal şi pentru escrocherie.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă până la șase ani de înschisoare sau amendă penală.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: