„Statele Unite felicită cetățenii din Moldova, Comisia Electorală Centrală și câștigătorii alegerilor parlamentare din 24 februarie. Salutăm evaluarea OSCE/ODIHR precum că alegerile parlamentare din Moldova au fost competitive și, în general, au respectat drepturile fundamentale. Cu toate acestea, împărtășim preocupările OSCE, inclusiv acuzațiile de mituire a alegătorilor și de utilizare necorespunzătoare a resurselor administrative și solicităm autorităților moldovene să investigheze aceste afirmații”, se spune în declarație.

Totodată, Departamentul de Stat al SUA spun că autoritățile moldovenești ar trebui să acorde o atenție deosebită recomandărilor Comisiei de la Veneția și altor recomandări internaționale pentru viitoarele alegeri, inclusiv clarificarea elementelor din codul electoral.

„Statele Unite îndeamnă liderii politici să acționeze rapid pentru a forma un nou guvern care să respecte voința alegătorilor moldoveni și să servească poporului prin combaterea corupției, promovarea reformelor judiciare și asigurarea progresului Moldovei în ceea ce privește traiectoria sa democratică. Viitorul Moldovei aparține poporului său”, se mai arată în declarația Departamentului de Stat al SUA.