image
Sursa foto: privesc.eu

Șor: „Interesul autorităților pentru recuperarea banilor din frauda bancară e egal cu zero”; Ce apel i-a adresat Maiei Sandu

Interesul autorităților pentru recuperarea banilor sustrași din frauda bancară este egal cu zero, susține Ilan Șor, care anunță că acum o săptămână a trimis scrisori oficiale în adresa Procuraturii Generale, Băncii Naționale și Ministerului Finanțelor, în care a prezentat soluția de recuperare a miliardului furat, dar nu a primit niciun răspuns.

„Atât de tare se grăbesc cei care conduc astăzi instituțiile statului să facă lumină în acest caz, încât nu mișcă un deget în această direcție. Această „grabă” cu care ignoră subiectul demonstrează un singur lucru: interesul pentru recuperarea banilor este egal cu zero”, spune Ilan Șor, într-un mesaj video.

Soluția despre care vorbește Șor constă în: acționarii băncilor lichidate în anul 2015 sunt gata să răscumpere portofoliul de credite neperformante, returnează statului prejudiciul care i-a fost cauzat, după care acționarii își recuperează sumele de la adevărații beneficiari ai devalizării sistemului bancar moldovenesc.

„Soluția există, poate fi implementată, doar că mai este nevoie de un lucru esențial - voință. Iar această voință, așa cum nu a existat în ultimii șapte ani, nu există, se pare, nici acum. Repet, soluția propusă de mine este un test al sincerității pentru autorități. Avem o întreagă pleiadă de politicieni care au parazitat pe subiectul miliardului și și-au construit întreaga carieră politică mestecând zi de zi această temă prin studiourile de televiziune. Acum e momentul adevărului, acum trebuie să demonstreze dacă vor să aducă banii înapoi sau vor să facă show în continuare”, a mai spus Șor.

Liderul Partidului „ȘOR” a avut și un apel către președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, căreia îi cere să includă pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Suprem de Securitate subiectul recuperării banilor din frauda bancară și să fie pusă în discuție propunerea acționarilor băncilor.

„Chiar astăzi vom trimite o scrisoare în adresa Președinției. Vom aștepta cu nerăbdare răspunsul”, a adăugat Șor.

În ceea ce privește adevărații beneficiari ai furtului miliardului, Ilan Șor a declarat recent că este gata să depună mărturii în instanța de judecată, să conlucreze cu ancheta și să dezvăluie numele celor care se fac vinovați, după ce va fi anulat mandatul ilegal de arestare pe numele său.

Citeşte mai mult despre

comentarii: