image
Sursa foto: facebook.com/dodon.igor

Republica Moldova, înregistrată la OMS pentru vaccin anti-Covid; Dodon: „Vom face tot posibilul să le primim cât mai repede”

Șeful statului afirmă că Republica Moldova s-a înregistrat la Organizația Mondială a Sănătății pentru a primi vaccin anti-covid, odată ce acesta va fi gata.

„Noi ne pregătim acum foarte serios de vaccinarea sezonieră de gripă, nu de covid. Referitor la vaccinele contra-covid. Sunt multe declarații în spațiul public. Colegii de la Guvern au spus că la moment nu sunt vaccine la care să fi fost finalizate toate procedurile pentru a fi exportate din țările în care sunt produse. Noi, Republica Moldova, ne-am înregistrat la OMS pentru vacccin ca imediat ce vor apărea să le putem primi”, a declarat Dodon, după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

Președintele a mai spus că odată ce s-a dovedit că un om care s-a vindecat de Covid se poate infecta din nou, vaccinul e esențial.

„Trebuie să fim precauți și atunci când va fi vaccinul, sperăm cât mai rapid, RM va face tot posibilul ca acestea să apară cât mai repede ca să le repartizăm și să dăm posibilitatea oamenilor să se vaccineze”, a mai punctat Dodon.

Noutăţile partenerilor

comentarii: