image
Sursa foto: Jurnal.md

CEC va recepționa de la 1 septembrie actele pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă pentru alegerile prezidențiale

Comisia Electorală Centrală va recepționa începând cu 1 septembrie documentele pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă pentru alegerile prezidențiale din această toamnă.

Potrivit unui comunicat emis de serviciul de presă al instituției, documentele vor fi depuse la sediul Comisiei, pe strada Vasile Alecsandri, 119, biroul 202. În zilele de 1, 2, 3, 4, 7, 9, 10 și 11 septembrie actele vor putea fi depuse între orele 09.00 și 17.00, iar pe 5 și 6 septembrie, între orele 10.00 - 16.00.

CEC informează că în urma modificărilor operate la Regulamentul privind particularitățile de desemnare și înregistrare a candidaților la alegerile pentru funcția de președinte al RM, candidatul desemnat poate să fie ales și în calitate de conducător al grupului de inițiativă.

Grupul de inițiativă pentru susţinerea candidatului este constituit din cel puţin 25 de persoane şi cel mult 100 de persoane cu drept de vot.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: